Skocz do zawartości
JaX_CCC

Wyciszanie Amacrox Ax400-pnf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po tym jak komp leżał w rozsypce na biurku śmiało mogę stwierdzić że wentyl z zasiłki przestaje mnie satysfakcjonować...

Mianowice jest najgłośniejszym elementem kompa <_<

Oto i on:

http://zenfist.pl/foto.php/pID/1026/fID/10

Komp w idle od 2h z zasilacza leci zimne powietrze a on jest głośny :?

Ciszej chodzą cały czas 2szt Noiseblocker @5V i Freezer ~950rpm.

1) Mogę mu zrobić fanswapa na np Fandera skręconego na 5V ewentualnie zachwalanego ostatnio na forum Acutake podłączonego do mobo bądź regulatora i skręconego @5V

2) Mogę oryginalnego skręcić na partyzanta (do środka jeszcze nie zaglądałem ale coś czuję że bez cięcia przewodu się nie obejdzie) czyli podłączyć go do mobo albo panelu

Już mnie on zaczyna drażnić :lol:

Macie jakieś sugestie B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Po tym jak komp leżał w rozsypce na biurku śmiało mogę stwierdzić że wentyl z zasiłki przestaje mnie satysfakcjonować...

Mianowice jest najgłośniejszym elementem kompa <_<

Oto i on:

http://zenfist.pl/foto.php/pID/1026/fID/10

Komp w idle od 2h z zasilacza leci zimne powietrze a on jest głośny :?

Ciszej chodzą cały czas 2szt Noiseblocker @5V i Freezer ~950rpm.

1) Mogę mu zrobić fanswapa na np Fandera skręconego na 5V ewentualnie zachwalanego ostatnio na forum Acutake podłączonego do mobo bądź regulatora i skręconego @5V

2) Mogę oryginalnego skręcić na partyzanta (do środka jeszcze nie zaglądałem ale coś czuję że bez cięcia przewodu się nie obejdzie) czyli podłączyć go do mobo albo panelu

Już mnie on zaczyna drażnić :lol:

Macie jakieś sugestie B-)

Kup fandera, skręć go potencjometrem który ma w standardzie i po bolu, jak tak miałem i temat sie sprawdził;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi