JaX_CCC Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam Po tym jak komp leżał w rozsypce na biurku śmiało mogę stwierdzić że wentyl z zasiłki przestaje mnie satysfakcjonować... Mianowice jest najgłośniejszym elementem kompa <_< Oto i on: http://zenfist.pl/foto.php/pID/1026/fID/10 Komp w idle od 2h z zasilacza leci zimne powietrze a on jest głośny :? Ciszej chodzą cały czas 2szt Noiseblocker @5V i Freezer ~950rpm. 1) Mogę mu zrobić fanswapa na np Fandera skręconego na 5V ewentualnie zachwalanego ostatnio na forum Acutake podłączonego do mobo bądź regulatora i skręconego @5V 2) Mogę oryginalnego skręcić na partyzanta (do środka jeszcze nie zaglądałem ale coś czuję że bez cięcia przewodu się nie obejdzie) czyli podłączyć go do mobo albo panelu Już mnie on zaczyna drażnić :lol: Macie jakieś sugestie B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam Po tym jak komp leżał w rozsypce na biurku śmiało mogę stwierdzić że wentyl z zasiłki przestaje mnie satysfakcjonować... Mianowice jest najgłośniejszym elementem kompa <_< Oto i on: http://zenfist.pl/foto.php/pID/1026/fID/10 Komp w idle od 2h z zasilacza leci zimne powietrze a on jest głośny :? Ciszej chodzą cały czas 2szt Noiseblocker @5V i Freezer ~950rpm. 1) Mogę mu zrobić fanswapa na np Fandera skręconego na 5V ewentualnie zachwalanego ostatnio na forum Acutake podłączonego do mobo bądź regulatora i skręconego @5V 2) Mogę oryginalnego skręcić na partyzanta (do środka jeszcze nie zaglądałem ale coś czuję że bez cięcia przewodu się nie obejdzie) czyli podłączyć go do mobo albo panelu Już mnie on zaczyna drażnić :lol: Macie jakieś sugestie B-) Kup fandera, skręć go potencjometrem który ma w standardzie i po bolu, jak tak miałem i temat sie sprawdził;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Macie jakieś sugestie B-)W sumie wybór któregokolwiek z rozwiązań jest doskonale obojętny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Mam zamiar kupic ten zasilacz, czy noiseblocker skreconyna 5V wystarczy aby go schlodzic ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 powinien starczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...