jacekk11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam! Kupiłem karte Radeon X1950 Pro Sapphire 512MB PCI-e. Karta jak dla mnie dziala bardzo dobrze. Ma niską temperature - nie przekracza 50 C. Za to ten mały dziadowski wiatrak umieszczony na karcie robi mi wiekszy hałas niz cały komputer. Czy mogę wymienić na nim chłodzenie nie tracąc gwarancji na kartę ? Co myślicie o chłodzeniu Pentagram Freezone HP-60 Al VGA ? Z góry dzieki za odpowiedzi Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 mogłeś poszukać czegoś z mniejszym wiatraczkiem.... to na pewno będzie ciszej... imho poniżej accelero s1 nie ma sensu schodzić, ewentualnie dorzucasz 12cm @5V i zapominasz o grafice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 (edytowane) Accelero X2 Edytowane 10 Listopada 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekk11 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Widziałem ze są nawet karty x1950 z tym chłodzeniem. A co myslicie na temat gwarancji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Pasywne Accelero S1 sprawuje się znakomicie. Nawet mocno kręcona x1950 nie grzeje się bardziej niż 60st. Oczywiście musisz zadbać o w miarę dobrą wentylację obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroSuper Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja zamontowałem na moim ZeroTherma G815, jest cichutko i chłodno. Z gwarancja nie było najmniejszych kłopotów, padł mi na karcie układ zasilania pamięci i wysłałem na gwarę, oczywiście zamontowałem oryginalne chłodzenie i wymienili bez gadania na nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) Accelero X2 Widziałem ze są nawet karty x1950 z tym chłodzeniem. A co myslicie na temat gwarancji ? Tylko nie to ja ostatnio swoje rozwaliłem. Nie ma wejścia na 3 pin , softwerowo nie szło tego wyjca zwolnić. Chyba , że chcesz ingerować w bios karty lub przerabiać wtyk bo przejściówki nie idzie kupić . Głośne to i wogóle żałuje , że kupiłem x1950 powercolora z tym badziewiem, polecam s1 i 12 na 5v. Edytowane 11 Listopada 2007 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_PC Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Jeszcze słowo w kwestii S1. Napisałem, że temperatura nie przekracza 60 st. Otóż nie jest to prawdą. Tyle to jest przy otwartej obudowie a przy zamkniętej jest ... maks. 45st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekk11 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Witam ponownie. No wiec zgodnie z Waszymi radami zakupiłem Accelero S1. Założyłem dodatkowo wentyla 12CM na niego. Temperatura rdzenia nie przekracza 47 stC. Nie wiem jak z temperatura pamieci, poniewaz nie mam jak zmierzyc tej temperatury. Myslicie ze te małe radiatorki na pamieci które byly w zestawie dadzą rade ? Ale ogóle chłodzenie bardzo fajne. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...