bleys Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 (edytowane) witam :) po przeczytaniu masy postow, wydaje mi sie ze nadal nie znalazłem odpowiedzi na swoje "potrzeby" :) a na pewno nie na wszystkie pytania.. a wiec do rzeczy :) chciałbym podzielić swoje łącze 1mb netia na 3 komputery 1 przez lan 2 przez wi-fi 3 przez wi-fi potrzebuje takiego urządzenia(urządzien) które pozwolą na swobodne serfowanie po necie gdy jedna z osób zapuści p2p, czyli musi mieć QoS, oraz podział łącza przynajmniej na sztywno a najlepiej dynamicznie tzn. np 2 kompy w sieci to po połowie na głowę(lub pierwszy komp, 1/3 łącza, a drugi 2/3 itp), 1 komp to ma cale lacze dla siebie.. zależy mi na dobrym zasięgu, tak ze np przebije sie sygnał na odległość 10 metrów w lini prostej przez 3 ściany..(mozliwe?) CENA +/- 300zł, jednak im mniej tym lepiej.. początkowo myślałem o all in 1 np Linksys WAG200G-EU czytajac opinie zdecydowałem sie na rozwiązanie modem + router (serio nawet Linksys nie daje rady?) modem to juz praktycznie zdecydowałem sie na Ten a jaki router? myślałem nad WRT54GL lub ASUS WL-500gP szczególnie download master mnie tu zaciekawił, ale to chyba nie ma QoS, chyba ze alternatywne oprogramowanie coś daje? (czy pod usb, w celu ściągania można zamiast dysku podpiąć pamięć USB?) znajdzie sie cos dobrego w niższej cenie? interesujące wydało sie tez TO bardzo duza moc nadajnika można zmienić oprogramowanie jak pisał jeden z userow forum czy wtedy będzie dział QoS(to bardzo ważna kwestia dla mnie)? jeżeli byłby problem z wiązko z tym ze to jest all in 1(wieszanie sie, restarty itd.) to można w tym wyłączyć wbudowany modem i podłączyć modem robotics i by śmigało? Wybaczcie jak coś napisałem niejasno.. ale kilka godzin czytania postów i prawie 3:00 na zegarku zrobiły swoje.. Z gory dziękuje za wypowiedzi. Kurde... jak usunąć drugiego posta? Edytowane 11 Listopada 2007 przez bleys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacho Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 tak narawde zadne urzadzenie nie spelnia podanych przez ciebei kryteriow - QoS po p2p to jest bardzo zaawansowany temat i zadne z malych pudeleczek sobie z tym nie poradzi - ostatnio nawet linuks przestał :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...