Pawelek69 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Czy Chientef 450W GPS-450AA-101A BOX starczy do zestawu: C2D 6750 4 GB RAM 8800 GT Hitachi 250 GB ABIT IP-35E ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Wystarczy. zgadzam sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 wystarczy....poczytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapio Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 wystarczy....poczytaćtzn ile konkretnie taki zestaw bedzie pobieral wat? powiedzmy ze sprzet bedzie troche podkrecony i mial podlaczonych kilka rzeczy pod usb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Konkretnie to bez watomierza nikt ci nie powie, chyba ze pomyliłem forum i tu siedzą ludzie ze zdolnościami paranormalnymi. Szacunkowo góra 250W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tapio Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Konkretnie to bez watomierza nikt ci nie powie, chyba ze pomyliłem forum i tu siedzą ludzie ze zdolnościami paranormalnymi. Szacunkowo góra 250W.a doliczales juz do tego wyniku sprawnosc takiego zasilacza? Czyli nawet ja nie doliczyles sprawnosci (a mozna uznac ze bedzie to ok 80%) to bedzie + okolo 50W czyli max jaki wyciagnie ten zestaw to 300 no liczmy 350w czyli tak naprawde nie ma sensu kupic zasilacza powyzej 450w. Czy doszedlem teraz do wniosku aby kupic lepszy 450w zasilacz niz gorszy 520-550w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Najpierw się zastanów o czym mówisz, bo ja o poborze mocy elementów zestawu, a nie poborze prądu z sieci bo to nie ma nic wspólnego z tym, czy zasilacz wytrzyma czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 mój zestaw z podpisu ciągnie max 312W ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 mój zestaw z podpisu ciągnie max 312W ...Czym go obciażasz? Orthos, 3Dmarki, ATItool, shadermarkiem? Chodzi mi o odpowiedź na pytanie o to jakie programy są najbardziej watożerne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) takie pytanie.. składałem koledze zestaw w apollo. obudowa to będzie Chieftec BH-02B-B-SL400, config jak w tytule, na płycie Asus P5K-E Wifi. Jaka jest szansa że komp bedzie sprawnie działał na tym zasilaczu który jest już w budzie? Planowalismy Be Quiet! Straight Power E5-450W, ale szefa nie sprzedają podobno bez zasilatora (a musi być w apollo) no a kolejne PSU wychodziło nam poza budżet (ok 3000) Edytowane 13 Listopada 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Moze zacznijmy od tego jaki to zestaw? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 (edytowane) napisałem: jak w temacie, czyli E6750, gf8800GT (Zotac), do tego ASUS P5K-E Wifi, 2GB OCZ Platinum 800 CL4, WD 320GB, nagrywarka..chyba tyle.. zdaje sie że dołączony zasilacz to GPS-400AA-101A (wg strony chieftec.pl) Edytowane 13 Listopada 2007 przez ainaruth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Będzie działało bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Obudowy Chiefteca można kupić bez PSU, tylko trzeba znaleść odpowiedni sklep. Jest choćby ESC, którego osobiście nie znoszę ( kupując osobiście i przez neta zawsze te same cyrki ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Obudowy Chiefteca można kupić bez PSU@ainaruth: również w apollo np. http://www.apollo.pl/store/show_detail/b64...pZWZ0ZWM=/38398 no chyba, że tak ważne by był to panel BH 02 a nie 03 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Czym go obciażasz? Orthos, 3Dmarki, ATItool, shadermarkiem? Chodzi mi o odpowiedź na pytanie o to jakie programy są najbardziej watożerneNp CRYSIS w DX10 albo Hellgate london w 1280x1024 z wszystkim na maxa i AA Odczyt z Panelu ZALMAN ZM-MFC2 - ma takie fikuśne pudełeczko podłączane między listwę a zasilacz i poźniej czymś w stylu USB do panelu a tam pokazuje ile w danej chwili ciągnie W... ale to 312 to max co widziałem ... w orthosie mam mniej w 3dsmarku podobnie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Wiem, ze masz tego Zalmana :rolleyes: , a mógłbyć spróbowac orthos+ Shadermarkiem 2.1?, ostatnio w innym temacie był screen z którego wynika że taka mieszanka jest najbardziej prądożerna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 nie było ważne żeby to było BH 02. Po prostu BH-03 jest niedostępna i w dodatku nie znalazłem nigdzie jej fotek. Bardziej zależało nam na formacie midi tower long niż na wyglądzie drzwiczek.. natomiast musiało być wszystko w jednym sklepie ze względu na kredyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 (edytowane) Wiem, ze masz tego Zalmana :rolleyes: , a mógłbyć spróbowac orthos+ Shadermarkiem 2.1?, ostatnio w innym temacie był screen z którego wynika że taka mieszanka jest najbardziej prądożernaW domu sprawdzę bo nie próbowałem takiego zestawu :) Zauważę tylko taki jeden szczegół - dawno przestały mnie bawić 3dMarki etc, w grach jak sięgniesz max obciążenia i max poboru prądu gra będzie slajd-show'em. Dla tych co chcą wiedzieć ile mój PC będzie ciągnął prądu non stop chodząc na 100% zrobię dziś testy :] Edytowane 14 Listopada 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 @ainaruth: no to zamów w apollo, i będą mieli tą budę w ciągu 48 godzin jak znam życie, w bh03 jest panel wymienny tego typu http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CHIEFTEC+DSP-BX-03B @letrev: dzięki, pytam z czystej ciekawości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...