Skocz do zawartości
Pawelek69

Czy 450 Starczy Do C2d 6750 I 8800gt?

Rekomendowane odpowiedzi

Konkretnie to bez watomierza nikt ci nie powie, chyba ze pomyliłem forum i tu siedzą ludzie ze zdolnościami paranormalnymi. Szacunkowo góra 250W.

a doliczales juz do tego wyniku sprawnosc takiego zasilacza?

Czyli nawet ja nie doliczyles sprawnosci (a mozna uznac ze bedzie to ok 80%) to bedzie + okolo 50W czyli max jaki wyciagnie ten zestaw to 300 no liczmy 350w czyli tak naprawde nie ma sensu kupic zasilacza powyzej 450w.

Czy doszedlem teraz do wniosku aby kupic lepszy 450w zasilacz niz gorszy 520-550w

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie pytanie.. składałem koledze zestaw w apollo. obudowa to będzie Chieftec BH-02B-B-SL400, config jak w tytule, na płycie Asus P5K-E Wifi. Jaka jest szansa że komp bedzie sprawnie działał na tym zasilaczu który jest już w budzie?

Planowalismy Be Quiet! Straight Power E5-450W, ale szefa nie sprzedają podobno bez zasilatora (a musi być w apollo) no a kolejne PSU wychodziło nam poza budżet (ok 3000)

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem: jak w temacie, czyli E6750, gf8800GT (Zotac), do tego ASUS P5K-E Wifi, 2GB OCZ Platinum 800 CL4, WD 320GB, nagrywarka..chyba tyle..

zdaje sie że dołączony zasilacz to GPS-400AA-101A (wg strony chieftec.pl)

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym go obciażasz? Orthos, 3Dmarki, ATItool, shadermarkiem? Chodzi mi o odpowiedź na pytanie o to jakie programy są najbardziej watożerne

Np CRYSIS w DX10 albo Hellgate london w 1280x1024 z wszystkim na maxa i AA

Odczyt z Panelu ZALMAN ZM-MFC2 - ma takie fikuśne pudełeczko podłączane między listwę a zasilacz i poźniej czymś w stylu USB do panelu a tam pokazuje ile w danej chwili ciągnie W...

ale to 312 to max co widziałem ...

w orthosie mam mniej w 3dsmarku podobnie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie było ważne żeby to było BH 02. Po prostu BH-03 jest niedostępna i w dodatku nie znalazłem nigdzie jej fotek. Bardziej zależało nam na formacie midi tower long niż na wyglądzie drzwiczek..

natomiast musiało być wszystko w jednym sklepie ze względu na kredyt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ze masz tego Zalmana :rolleyes: , a mógłbyć spróbowac orthos+ Shadermarkiem 2.1?, ostatnio w innym temacie był screen z którego wynika że taka mieszanka jest najbardziej prądożerna

W domu sprawdzę bo nie próbowałem takiego zestawu :)

Zauważę tylko taki jeden szczegół - dawno przestały mnie bawić 3dMarki etc, w grach jak sięgniesz max obciążenia i max poboru prądu gra będzie slajd-show'em.

Dla tych co chcą wiedzieć ile mój PC będzie ciągnął prądu non stop chodząc na 100% zrobię dziś testy :]

Edytowane przez letrev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ainaruth: no to zamów w apollo, i będą mieli tą budę w ciągu 48 godzin jak znam życie, w bh03 jest panel wymienny tego typu http://www.proline.pl/shop.php?prodid=CHIEFTEC+DSP-BX-03B

@letrev: dzięki, pytam z czystej ciekawości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi