Skocz do zawartości
Conti

Reboot Computer Into Safe Mode

Rekomendowane odpowiedzi

Już po raz drugi mam taką "akcję".

Nie wiem za bardzo skąd to się bierze. Poprzednio zrobiłem format c:

W menu start pod "uruchom" pojawił miły skrót "Reboot Computer Into Safe Mode" który odnosi się do pliku

C:\windows\system32\bootsafe.exe

którego nie ma .....

Nie mogę też wywalić tego skrótu.

Dodatkowo przestało działać przywracanie systemu. Blokuje się podczas uruchamiania -> widać samą ramkę z białym wypełnieniem.

Blokuje się też dostęp do Windows Update -> strona wywołuje "activeX" po czym się zatrzymuje i koniec ...

Nod32 nic nie znajduje. Kerio nie donosi o żadnym nietypowym ruchu na łączach.

Oprócz AusLogics Disk Defrag oraz Paragon Drive Backup 8.5 Special Edition nie mam za bardzo podejrzanych. System praktycznie jak noworodek.

Może ktoś ma jakiś pomysł ??

Nie chce mi się znowu robić format c:, a to coś mnie denerwuje, poza tym nie wiem skąd to się wzięło, co też mnie denerwuje. 8O

W sieci znalazłem sugestie, że może to być związane z IE7 lub z javą. ALe nie bardzo widzę powiązania.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX

Programik znalazłem, faktycznie jest fajny, wpis też by mi nie przeszkadzał.

Problem w tym że jednocześnie z pojawieniem się tego wpisu w menu straciłem możliwość zrobienia aktualizacji windowsa poprzez "windows update" -> coś blokuje połączenie z "activeX" służącym do potwierdzenia oryginalności, oraz przestało działać przywracanie systemu -> zawiesza się na ramce z białym tłem.

Te 3 rzeczy pojawiły się naraz. Żadnych antyspyware nawet nie zdążyłem zainstalować -> system miał 3 dni. Tylko nod32 + kerio 2.1.5, office 2007, nero 7 oem, firefox, IE7, windows media player 11, the bat i paragon drive backup (oba z komputerświata), gg, aimp2.

Żadnych gier, dem, i innego syfu -> komp mi jest aktualnie potrzebny do dość ważnej pracy tak na 2m-ce, więc żadnych wynalazków nie instalowałem.

P.S.

Przy okazji się zapytam czy jest sens używania antyspyware i ewentualnie którego -> preferowany freeware.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

THX

Jednak nie wytrzymałem -> format c:

Zainstalowałem windowsa + office + wszystkie łatki do windowsa i zrobiłem backup partycji systemowej.

Użyłem do tego Paragon Drive Backup 8.5 Special Edition dołączonego do KomputerŚwiata. Mam nadzieje, że w razie czego sprawdzi się dobrze.

Wgryzanie się w ten temat zostawię już na przyszłość, niedługo mam ważne egzaminy więc nie mam za bardzo czasu na zabawy z systemem ......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...