Skocz do zawartości
qwaqwa

Piszczenie? Przebicie? Wtf?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem dobrych sluchawek i zrobie to...ale...

Mam nastepujacy problem.

Moje sluchawki piszczą! Przełączanie sluchawek do przedniego panelu i do tylnego nic nie pomoglo.

Piszczenie wzmaga sie UWAGA! przy uzyciu myszki laserowej-przewodowej (uzywana do rozrywki normalnie korzystam bezprzewodową korzystającą ze lasera na podczerwien). Odrywanie myszki od podloza powoduje powrot do swojego "cichego piszczenia". Probowalem ustawic w biosie panel przedni na tryb HI-DEF...ale niewiem nawet czy jest od podlaczony pod ta zintegrowana karte dwiekową. Próbowałem juz na 2 sluchawkach.....ciągle wystepuje pisk

Posiadam karte dzwiekową zintegrowana z plytą glowna ASUS P5B-E, czyli chyba nie tak źle.

Dobra, wlasnie sprawdzilem ze moje glosniki tez piszcza przy max zglosnieniu.

Bardzo prosze o radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odkryłem nowe objawy tego ...... sam niewiem

Otóz, Piszczenie/szeleszczenie wzmaga sie podczas wzrostu zuzycia CPU, i.......az glupio to brzmi - przeskakiwanie wskazowki zegarka analogowego w GoogleDesktop.

Probowalem wyciszyc wszstko i nic nie zmienilo stanu rzeczy.....co do ustawien na poziomie "regulacja glosnosci" czy "Panel sterowania"- probowalem chyba wszystko.

Natomiast co do kwestii uziemienia, spraw czysto technicznych nie umiem- sobie pomóc.

Proszę o dalsze ewntualne sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi