GreenGo Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Witam. Do do modemu mam podłączony router a do niego dwa komputery, mój i mojego brata. Zawsze jak ustawiałem wszystkie wewnętrzne adresy IP na obu komputerach i dodawałem komputery do tej samej grupy roboczej to mogłem między nimi przesyłać pliki itp. Teraz jak swój komputer połączyłem z laptopem za pomocą wifi i sprawiłem, że mogę mu (laptopowi) udostępniać pliki (jakos za pomocą wbudowanego konfiguratora sieci) to już nie widzę komputera brata w grupie roboczej :/ Co mam teraz zrobić aby móc mu znów udostępniać pliki ? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.mb Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Na pewno sprawdź czy firewall nie blokuje dostępu, najlepiej go wyłączyć na chwile, jeśli masz takie same grupy robocze i włączyłeś udostępnianie plików to musi działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...