Buka Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Bry! Przymierzam się do złożenia nowego kompa, jestem (prawie) zdecydowany na pudło Tacens Sagitta Lux. Podobno umożliwia z przedniego panelu kontrolę obrotów 3 wentylatorów. Wentylatorów, które mają regulację obrotów, czy dowolnych? Domyślam się, że działa to wtedy przez wpięcie tej regulacji pomiędzy wentylatory, a ich zasilanie? Płytę chcę wziąć MSI P35 Neo-2 FIR + E2160 z boxowym chłodzeniem (na początek, zobaczę jak się będzie sprawdzać). Komp ma być w nocy cichy, to z przodu obudowy chcę dać jeszcze np. Fandera 120 żeby przeciąg zrobić. I jak to z tą regulacją będzie? Fander ma własną regulację na króciutkim kabelku obok samego siebie, da się to jakoś pogodzić z panelem obudowy? Fanderowy regulator na maxa, a przed nim regulacja z zewnątrz? Albo w ogóle jak się do tego ma regulacja obrotów SpeedFan'em? Może "obejść" ręczną regulację? Automatycznie reguluje zależnie od temperatury? Sorry za podstawowe pytania, ale nie znalazłem nic na ten temat w FAQ'ach, a staram się dobrze wybrać :) I dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...