Skocz do zawartości
baranek11

Prośba O Pomoc W Wyborze Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Glowne kryterium, ktore sobie zalozylem, to przede wszystkim dobra wentylacja obudowy, tak wiec min wiatraki 120mm z przodu i z tylu + ewentulnie jakies u gory, z boku...i tak przegladajac rozne oferty w oko wpadly mi m.in Antec Nine Hundred, Cooler Master Mystique i cala gama bud od Thermaltake'a... chcialbym abyscie pomogli mi wybrac dobra obudowe, z mozliwie jak najlepsza wentylacja w srodku, w kolorze czarnym (z oknem plexi najlepiej)... w cenie gdzies do +/- 500 zl :) moj konfig: C2D E6750, Scythe Mugen, P35C-DS3R, 2*1GB 800 Mhz Patriot, Galaxy 8600GE, WD Caviar 500GB, Chieftec 450W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baranek11 napisał(a):

Witam. Glowne kryterium, ktore sobie zalozylem, to przede wszystkim dobra wentylacja obudowy, tak wiec min wiatraki 120mm z przodu i z tylu + ewentulnie jakies u gory, z boku...i tak przegladajac rozne oferty w oko wpadly mi m.in Antec Nine Hundred, Cooler Master Mystique i cala gama bud od Thermaltake'a... chcialbym abyscie pomogli mi wybrac dobra obudowe, z mozliwie jak najlepsza wentylacja w srodku, w kolorze czarnym (z oknem plexi najlepiej)... w cenie gdzies do +/- 500 zl :) moj konfig: C2D E6750, Scythe Mugen, P35C-DS3R, 2*1GB 800 Mhz Patriot, Galaxy 8600GE, WD Caviar 500GB, Chieftec 450W.

http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=2131

lub

http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=1477

Edytowane przez zaraman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie pakowanie się w bude za ponad 5 paczek to lekka przesada(ale jeśli chcesz zgasić jape innym, jak powiesz, że masz w obudowie 8 wiatraków. To proszę bardzo :) ).... Ten CoolerMaster rc-690 wydaje się być naprawde dobrą propozycją. Zresztą zobacz 2-4 tematy niżej ("obudowa do 3 paczek"). Sam ją dziś zamówiłem i wiem, że będę z niej zadowolony. Pozatym na co komu obudowa z oknem skoro i tak patrzymy na monitor, a nie na obudowe :D.

PS: nie masz bardzo grzejącego się i prądożernego komputera.

Edytowane przez krzysiek9920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

baranek11 napisał(a):

pradozerny moze teraz nie jest, ale po o/c przydaloby sie miec troche wiaterku w obudowie :)

Chcesz wiaterek to sie grochówki najedz

http://icrontic.com/articles/pc_airflow_heat_cooling_guide

Wystarcza ci 2 wentylatorki na gorze i z tylu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi