Skocz do zawartości
baranek11

Prośba O Pomoc W Wyborze Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Glowne kryterium, ktore sobie zalozylem, to przede wszystkim dobra wentylacja obudowy, tak wiec min wiatraki 120mm z przodu i z tylu + ewentulnie jakies u gory, z boku...i tak przegladajac rozne oferty w oko wpadly mi m.in Antec Nine Hundred, Cooler Master Mystique i cala gama bud od Thermaltake'a... chcialbym abyscie pomogli mi wybrac dobra obudowe, z mozliwie jak najlepsza wentylacja w srodku, w kolorze czarnym (z oknem plexi najlepiej)... w cenie gdzies do +/- 500 zl :) moj konfig: C2D E6750, Scythe Mugen, P35C-DS3R, 2*1GB 800 Mhz Patriot, Galaxy 8600GE, WD Caviar 500GB, Chieftec 450W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Glowne kryterium, ktore sobie zalozylem, to przede wszystkim dobra wentylacja obudowy, tak wiec min wiatraki 120mm z przodu i z tylu + ewentulnie jakies u gory, z boku...i tak przegladajac rozne oferty w oko wpadly mi m.in Antec Nine Hundred, Cooler Master Mystique i cala gama bud od Thermaltake'a... chcialbym abyscie pomogli mi wybrac dobra obudowe, z mozliwie jak najlepsza wentylacja w srodku, w kolorze czarnym (z oknem plexi najlepiej)... w cenie gdzies do +/- 500 zl :) moj konfig: C2D E6750, Scythe Mugen, P35C-DS3R, 2*1GB 800 Mhz Patriot, Galaxy 8600GE, WD Caviar 500GB, Chieftec 450W.

http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=2131

lub

http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=1477

Edytowane przez zaraman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie pakowanie się w bude za ponad 5 paczek to lekka przesada(ale jeśli chcesz zgasić jape innym, jak powiesz, że masz w obudowie 8 wiatraków. To proszę bardzo :) ).... Ten CoolerMaster rc-690 wydaje się być naprawde dobrą propozycją. Zresztą zobacz 2-4 tematy niżej ("obudowa do 3 paczek"). Sam ją dziś zamówiłem i wiem, że będę z niej zadowolony. Pozatym na co komu obudowa z oknem skoro i tak patrzymy na monitor, a nie na obudowe :D.

PS: nie masz bardzo grzejącego się i prądożernego komputera.

Edytowane przez krzysiek9920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pradozerny moze teraz nie jest, ale po o/c przydaloby sie miec troche wiaterku w obudowie :)

Chcesz wiaterek to sie grochówki najedz

http://icrontic.com/articles/pc_airflow_heat_cooling_guide

Wystarcza ci 2 wentylatorki na gorze i z tylu..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi