Gość Julius Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Tydzien temu kupiłem kompa z podpisu, od razu dorwałem sie do wiedzmina i nie mialem nawet czasu porobic testów. Teraz odpalilem othrosa i temeperatura w sterssie, przy maksymalnych obrotach wentylatora wynosi od 45-48 stopni :| czy to normalne ? Czasami gra mi sie wywalała po np 6h gry bez przerwy. Co ciekawe, skręciłem wentylator na 75% i po 10min temperatura nadal sie nie zmienia. jakeis sugestie ? Edytowane 17 Listopada 2007 przez Julius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CBZ Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 (edytowane) Sprawdz, czy pasta rownomiernie rozlozyla sie na procku i czy prawidlowo przymocowales chlodzenia. Przy okazji mozesz przedmuchac slot, moze gdzies zawieruszyl sie drobny kurz. Na chwile obecna wiecej sugestii: brak ;] BTW, zmniejsz sygnaturke, bo Cie mechl!k odwiedzi, a on poluje dzien i noc [; Edytowane 17 Listopada 2007 przez CBZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Teraz odpalilem othrosa i temeperatura w sterssie, przy maksymalnych obrotach wentylatora wynosi od 45-48 stopni icon_neutral3.gif czy to normalne ? Ja mam w stresie 60-70 stopni i nic mi nie wywala :P, a te temperatury wyglądają normalnie chodź, nie wiadomo czy są prawdziwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 przestaniecie pierd**** taka temperatura jest nawet za niska jak byś użył narzędzia które poprawnie odczytuje temperaturę dostałbyś temperaturę w okolicy 60C to ze gra się wiesza to na pewno nie wina przegrzewania się procesora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julius Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A jakie narzędzie poprawnie odczyta mi temperaturę ? Dual core-center, załączone z płytą główną i speedfan pokazują mi taką samą temperaturę. O to, ze gra sięwiesza generalnie raczej procka nie posądzam, bo wiem, ze po O/C temperatury troche wyzej skaczą, a komputery działają stabilnie, natomiast wydaje mi sie, ze gdzies czytałem, ze niektózy mająw stresie po oc ponizej 40 stopni. Na razie tragedii nie ma, ale co będzie jak podwyższę troche napiecie na procku ? Ile tak w ogole powinny wynosic temperatury procesora, rdzenia w idlu i stresie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 A jakie narzędzie poprawnie odczyta mi temperaturę ? Dual core-center, załączone z płytą główną i speedfan pokazują mi taką samą temperaturę. O to, ze gra sięwiesza generalnie raczej procka nie posądzam, bo wiem, ze po O/C temperatury troche wyzej skaczą, a komputery działają stabilnie, natomiast wydaje mi sie, ze gdzies czytałem, ze niektózy mająw stresie po oc ponizej 40 stopni. Na razie tragedii nie ma, ale co będzie jak podwyższę troche napiecie na procku ? Ile tak w ogole powinny wynosic temperatury procesora, rdzenia w idlu i stresie ? IDLE ~ 40 STRES ~ 60 użyj najnowszego Everest albo CoreTemp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...