Skocz do zawartości
Gość

Serwisy sa bardzo OK???

Rekomendowane odpowiedzi

wlasnie dzisiaj przekonalem sie ze serwisy (moze nieliczne ale zawsze sa OK)...Ci ktorzy czytali o moim LiteONie wiedza o co chodzi ale gwoli scislosci: wczoraj kupilem LiteOna 24X i nie nagrywala plytek, oddalem do serwisu, kazali dzis przyjsc...przychodze dzis i mowiea ze rzeczywiscie byla zwalona i dali nowa...patrze pudlo od 24X wiec ok...przychodze do domu, rozpakowuje a tu ...................32X!!!!!! nie wiem czy sie rabneli (nie przypuszczam w koncu az tak glupi nie sa) czy po prostu nie mieli wiecej 24X (prawdopodobne gdyz moja byla ponoc jedyna w sklepie) ale sie ciesze .....a jeszcze lepsze jest to ze da sie z niej zrobic 48X(!!!!) po zamianie biosu....no wlasnie ponawiam pytanie : Czy ktos zmienial BIOS w nagrywarce i jakie wiaze sie z tym niebezpieczenstwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to lekkie zboczenie robić 48x z 32x. Po cholerę ci taka prędkośc, żeby nagrać płytkę 22,56 sekundy szybciej??? Overclocking CPU tak, overclocking spawarki zdecydowanie nie!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos zmienial BIOS w nagrywarce i jakie wiaze sie z tym niebezpieczenstwo?

Ja robilem u znajomka. Wszystko dziala...niebezpieczenstwa specjalnego nie ma poniewaz mozna wgrac starszy firmware jesli cos nie bedzie dzialac (tylko w przypadku uzycia odpowiedniego softu). Opis po polsku jest na cdrinfo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem to lekkie zboczenie robić 48x z 32x. Po cholerę ci taka prędkośc, żeby nagrać płytkę 22,56 sekundy szybciej??? Overclocking CPU tak, overclocking spawarki zdecydowanie nie!!!

Jesli mozesz miec za darmo 48x zamiast 32x to czemu nie? A jesli ktos podkreca procka o 20mhz to ile zyskuje? Dla mnie nawet te pare sekund sie liczy. Czasu niestety zawiele nie mam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że chodzi bardziej o poszpanowanie, że masz 48x niż te kilka lub kilkanaście sekund!!!

Co do podkręcania proca to jest to "inny" rodzaj podkręcania. Myślę, że bardzie szlachetny i przede wszystkim bardziej pożyteczny. Takie jest moje zdanie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne niebezpieczeństwo się z tym nie wiąże moze jedynie jak Ci prąd wyłaczą albo zresetuje Ci się komp to wtedy nagrywara do wyrzucenia...

Ja dzisiaj wgrywałem nowy bios do swojej (LiteOn 40x/12x/48 ) (pierwszy raz) bo wcześniej miałem PleXtora.

Przy wgrywaniu nie miaem żadnego problemu.

Ps: Wyłacz DMA i Ochrone antywirusową oraz wszystkie aplikacje ktore urzywasz. Ma działać sam bios ktory bedzie się wgrywał przez ok 2 minutki.

Wiecej o podkrecaniu tej nagrywarki zobaczysz na www.cdrinfo.pl

Mi moja 40x jak narazie wystarcza 8) .

Jak masz jakies pytania dodatkowe to pisz na gg

I nie boj się wgrywac biosu, tylko ściagnij 100% prawidłowy do twojego modelu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...