_-RaFaL-_ Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 To mój pierwszy post, więc witam forumowiczów. I prośba o pomoc w wyborze zasilacza, do podanej niżej konfiguracji: procesor: C2D E4400@3,0ghz mobo: evga 650i > wkrótce mobo sli ... prawdopodobnie evga 680i grafika: 8800gtx > wkrótce druga do sli hdd: 2xmaxtor 120gb sata w raid, 1x maxtor 500gb sata nagrywarka: asus sata pamięci: 2x1gb a-data cl4 zasilacz: yesico silentcool SC-560W AS12CF RoHS ... w xp, mało wymagających grach cichy ... po wczorajszych 4 godzinach w crysis ... zawył jak irlandzka dzivka ... :mur: Szukam zasilacza cichego, do 700 ... no 800 pln Dzięki za pomoc, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ten będzie dobry Corsair 520W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_-RaFaL-_ Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Corsair? http://www.cooling.pl/zasilacz-corsair-cmp...dukt,42061.html a może Seasonic ...? http://www.cooling.pl/zasilacz-seasonic-s1...odukt,1605.html Czy one są ciche? Edytowane 20 Listopada 2007 przez _-RaFaL-_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostasz Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) ostatnio corsair'y ludziom za granicą zaczynają mocno piszczeć - seasonic S12-II lepiej, albo tagan X25 dual engine Edytowane 20 Listopada 2007 przez mostasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 tagan X25 dual engineo ciszy przy tym zasilaczu zapomnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_-RaFaL-_ Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Panowie, nie widzę seasonic s12II większych niż 500w?? Czy zasilacz: http://zenfist.pl/pID/782.htm - pociągnie mój zestaw po małym upg. tzn po dodaniu 2x 8800gtx? - w ciszy? sory, że tak przynudzam, ale wydałem dwa tygodnie temu prawie 500pln na zasilacz yesico - który miał być super cichy ... rzeczywistość nieco zweryfikowała zapewnienia sprzedawcy ... Z tego co doczytałem w necie corsair'y produkowane są przez seasonic - więc skoro polecacie corsair'y lepszym wyborem będzie seasonic ... tak wnioskuję, tylko która "rodzina" - M12 odpada ma 2 wiatraki - z mojej strony brak zaufania do takiego rozwiązania, s12 taki jak w linku powyżej ... czy ktoś może potwierdzić że s12 są ciche? - s12II nie spotkałem w sieci większych niż 500W ... ... ratujcie, muszę coś kupić ... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 (edytowane) Kup sobie Enermaxa infinity i na pewno będziesz zadowolony, skoro stać cię na taki sprzęt, to 700-800 zł na zasilacz tym bardziej. Obecnie nie ma nic lepszego, żadne Tagany czy Seasoniki nie dorastają temu zasilaczowi do pięt, ale to kosztuje. Edytowane 20 Listopada 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...