butch.bmf Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Witam. Jakiś czas temu założyłem sobie internet radiowy, jestem połączony w sieci LAN z jakimś innym użytkownikiem. Otóż mam taki problem: co jakiś czas nie mam dostępu do sieci, pakiety wysyłane są, a odebranych nie ma wcale. Jest to bardzo uciążliwe, bo trwa to zazwyczaj przez cały dzień. Sytuacja ta ma miejsce niezależnie od tego do jakiej karty sieciowej kabel jest podłączony. A gdy już internet działa często jest tak, że liczba pakietów wysłanych przekracza znacząco liczbę pakietów odebranych np. 18 000 wys. i 10 000 odebranych (nie mam zainstalowanego żadnego klienta P2P). Tutaj dodaje linki do zdjęć obrazujących tą sytuację: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58fe91486f9762e6.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db8d7b4350bd3a52.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d843f1aa0ca1ac84.html Antenę odbierająca sygnał i inne urządzenia ma drugi z użytkowników. Co waszym zdaniem jest przyczyną moich problemów. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Liczba pakietów odebranych/wysłanych o niczym nie świadczy. Z reguły jest właśnie tak jak ty masz - więcej jest odebranych... Problem leży albo po stronie operatora (wadliwa instalacja radiowa/przeciążenia sieci) lub kolesia z którym masz ten lan (może zapychać łącze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
butch.bmf Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Więcej mam pakietów wysłanych niż odebranych, czasami nawet wcale nie mam odebranych. Dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 stosunek pakietow wyslanych do odebranych o niczym nie swiadczy - jedynie tylko o tym, ze wiecej wysylasz/odbierasz niz odbierasz/wysylasz. A te "akcje" to moga byc zwiazane z uszkodzeniem urzadzen Twojego providera albo Twoj sasiad cos kombinuje. Idz i go zapytaj czy u niego tez sie tak dzieje i zglos to providerowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...