pr1est Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 ... zestaw taki jak w sigu z tym że grafa jeszcze zapasowa (gf7300gt). obawiam się że poczciwy stary szef nie da rady gdy włożę gf8800gts a niebawem gf8800gt :unsure: kartę oczywiście będą kręcić, nie żeby ekstremalnie ale lekko mocno :rolleyes:. w przyszłości do tego dojdzie jeszcze z 2gb ram, zmiana platformy na c2d, SLI raczej nie. chcę zakupić porządny zasilacz który pociągnie obecny config z gf8800 jak i późniejszy. myślę o: - Tagan TG430-U15 Easycon - 2 potężne linie 12V, odpinane kable i mogę go mieć jutro w lokalnym sklepie (oczekiwanie za przesyłkami z allegro itp itd. doprowadza mnie do szaleństwa :zonk: ) - Be Quiet! Straight Power E5-450W 450W specyfikacja jak wyżej+ciszaaaaa, ale kabelki na stałe - podobnie w sklepie na jutro, - PENTAGRAM SILENT FORCE CAV-620-A12S P 9004-4 - tak bardziej jako ciekawostka, jednak parametry ma super i cena zachęcająca - 250zł i w domciu, najbardziej uśmiecha mi się tagan - choć nie wiem czy nie przereklamowany. ogólnie nie zależy mi na ciszy tylko na mocy i spokojności ducha :D. przeleciałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi czy mój szef pociągnie gf8800 i jasnej odpowiedzi niema, bo jedni piszą tak inni nie - ogólnie wnioskuje że niepodkręcony raczej tak, podkręcony NIE. stąd moja niepewność czy próbować pakować nową kartę z tą zasiłką co mam czy biegiem po nowy zasilacz?? i który?? będę wdzięczny za wszelkie sugestie i porady :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Pokaż te posty, gdzie ktoś pisze, że 400W Chiefteca 8800 po oc nie pociągnie? Ten zasialcz sobie spokojnie poradzi, także po oc itp... Jedynie o co mozna się w nich przyburzyć, to że są głośne, ale za tą cenę za dużo wymagać nie mozna. Tagan U15... ( jest slabszy od tego szefa :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 u15 jest starą konstrukcją i nie nadaje sie do nowoczesnych i wymagajacych konfigów. Co do reszty zgadzam sie z Jarek_135 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 - Be Quiet! Straight Power E5-450W 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 co do tagana to faktycznie nie zauważyłem że mój szef może być od niego lepszajszy patrząc na charakterystykę prądowo-napięciową (sugerowałem się komentarzami i ogólną opinią). no i ucieszyło mnie to że na razie nie będę musiał zmieniać zasiłki :) a w razie czego to zasięgnę jeszcze porady ;) dzięki za wyjaśnienia! pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość neevsky Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 BeQuiet POLECAM Sam go mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...