Skocz do zawartości
Radek-GiereQ

abit kt7a raid

Rekomendowane odpowiedzi

czołem mam dylemacik, posiadam płyte jak w temacie i chce kupic antka xp1700, jest najnowszy bios, ale nierozpoznaje XP, włozylismy wersje proca z zieloną obudową z odblokowanym mnoznikiem i działa potem oczywiscie zmiana mnoznika itp. ale niemogli nam sprzedać tego tylko boxy a boxowy ma zablokowany mniznkik i jest brazowy, oczywiscie nieruszył, wina jest prawdopodobnie tego mnoznika obydwa były w technologi 0,13 mikrona. Jak rozpoznac odblokowany mnieznik ew jak to obejść aby rozpoznawał go odpowiednio i sie wogule uruchomił, malowanie pinów zestaje w ostatecznosci!

Pozdrawiam :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

był taki problem na forum, że abit kt7a nie rozpoznawał antka 1700+, pomógł upgrade biosu na płycie.

po prostu w czasie premiery płyty nie było jeszcze antków 1700+ !!! i nie jest to wina płyty czy uszkodenia, nowszy bios rozwiązuje problem antków xx00+, daje możliwość, sądząć po mnożnikach) obsługę antka max 2000+ w wersji seryjnej i podkręcanie tych proców bo magistrala jest standardowo do chyba 150, ale penie da się przekroczyć 200 bo chipset jest porządny i ma chłodzenie.

mam taki bios, najnowszy, daj maila to ci prześlę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...