Skocz do zawartości
ronifcb

Tagan U15 530w

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem tego Tagana i nie jestem zadowolony.Jest za glosny jak na moje wymagania :cry: Zminielem w nim wentylator na Noctue s12 1200rpm +regulatoor obrotow.Wczoraj na noc przykrecilem obroty na mkionimum(wtedy komp jest nieslyszalny) i cala noc komp byl wlaczony(utorent+gg)rano wstalem i nadal dzialal :razz: Pytanie czy pod wiekszym obciazeniem grozi mu spalenie ,albo cos takiego na minimalnych obrotach?Bo mysle ze na max obrotach 1200rpm noctua da sobie rade.Prosze o rady.Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarodziejem nie jestem, ale noctua na 1200obr sobie da radę praktycznie pod każdym obciażeniem. Musisz sam zobaczyć czy zasilacz nei jest zbyt gorący. A w bezczynności (nocy) to te 500obr noctuy też powinny starczyć, ale powtórze raz jeszcze, sprawdź reką jaki jest ciepły.

edit: I po co kupiłeś zasilacz starej konstrukcji do nowoczesnego zestawu?

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem głupi :mur: Sugerowalem sie opiniami ze niby jest cichy ,a tro bylo priorytetem :angry: Na 1200obrotow nawet podczas dlugiej gry w Cod4 sie nie grze zbytnio,ale na minimalnych obrotach podczas gry zasilacz juz z boku byl dosc goracy.Załuje bardzo ze nie kupilem innej zasilki i obudowy :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi