Skocz do zawartości
Robo

Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Odkąd kupiłem nowy komputer dzieją się z nim naprawdę dziwne rzeczy. Dla przykładu : 2 dni komputer chodzi dobrze i po ponownym uruchomieniu komputera wydajność spada dwukrotnie. Posłuże się tu przykładem fpsów w Call of Duty 4. Pół godziny temu miałem 150 fps, wszedłem na chwile w uruchom -> services.msc, ale nic nie zmieniłem. Uruchomiłem od nowa komputer i nagle spadek wydajności (40-50 fps). Mam wrażenie, że wszystkie gry zaczęły chodzić gorzej. Komputer mam od około 2 tygodni i średnio co 2-3 dni mam ten sam problem i dopóki nie postawie windowsa od nowa to problem pozostaje. Zupełnie nie wiem czego to może byc przyczyna, bo przecież nic nie instaluję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zapomniałem o najważniejszym :) Pisałem w pośpiechu :

Athlon 64 x2 5200+ s.AM2 BOX

Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570 SLI s AM2

Patriot 2x1GB 800Mhz

EVGA GeForce 8800GT

Seagate Barracuda 250 GB sATA II 16 mb Cache

Chieftec 450 W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo coś obciąża procka. System od niedawna postawiony ? Czy ta płyta nie ma czasem opcji obniżania taktowania w IDLE ? Mozę coś się miesza (chociąż wątpię). Śledź wykorzystanie obu rdzeni i jakie procesy są w użyciu. Zrób benchmarka karty. Przeinstaluj sterowniki do karty graficznej na jakieś nowsze ,albo jakieś mody ( nie znam się na Geforce'ach i sterach do nich ,więc poczytaj na forum jakie najlepsze). Ale najpierw zrób to co Grzesiu polecił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi