Robo Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam ! Odkąd kupiłem nowy komputer dzieją się z nim naprawdę dziwne rzeczy. Dla przykładu : 2 dni komputer chodzi dobrze i po ponownym uruchomieniu komputera wydajność spada dwukrotnie. Posłuże się tu przykładem fpsów w Call of Duty 4. Pół godziny temu miałem 150 fps, wszedłem na chwile w uruchom -> services.msc, ale nic nie zmieniłem. Uruchomiłem od nowa komputer i nagle spadek wydajności (40-50 fps). Mam wrażenie, że wszystkie gry zaczęły chodzić gorzej. Komputer mam od około 2 tygodni i średnio co 2-3 dni mam ten sam problem i dopóki nie postawie windowsa od nowa to problem pozostaje. Zupełnie nie wiem czego to może byc przyczyna, bo przecież nic nie instaluję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Jaki masz komputer? Podałeś bardzo dużo szczegółów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 No właśnie zapomniałem o najważniejszym :) Pisałem w pośpiechu : Athlon 64 x2 5200+ s.AM2 BOX Asus M2N-SLI Deluxe nForce 570 SLI s AM2 Patriot 2x1GB 800Mhz EVGA GeForce 8800GT Seagate Barracuda 250 GB sATA II 16 mb Cache Chieftec 450 W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Burdel w systemie/sterownikach, może jakiś wirsu czy coś? Poszukaj pod tym kątem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Albo coś obciąża procka. System od niedawna postawiony ? Czy ta płyta nie ma czasem opcji obniżania taktowania w IDLE ? Mozę coś się miesza (chociąż wątpię). Śledź wykorzystanie obu rdzeni i jakie procesy są w użyciu. Zrób benchmarka karty. Przeinstaluj sterowniki do karty graficznej na jakieś nowsze ,albo jakieś mody ( nie znam się na Geforce'ach i sterach do nich ,więc poczytaj na forum jakie najlepsze). Ale najpierw zrób to co Grzesiu polecił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 System stawiałem 2 dni temu, wirus ? możliwe, choć mam NODa + Outpost Firewall + Ad Aware. Tak jak mówie jest to dziwne. bo dzieje się nagle, 2 dni działa bez problemu i nagle po ponownym uruchomieniu problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...