Skocz do zawartości
jawor121

Buda I Zasiłka

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

składam nowego kompa,części mam już zamówione,czekam na nie.Muszę kupić też nowy zasilacz i obudowe.Mam na ten cel 250zł(najlepiej z przesyłką i z jednego sklepu).Myślałem o obudowie Cooler Master CM Elite (RC-331) z Apollo za 115zł.Mam za to dylemat jaki kupić zasilacz,w Apollo dostępny jest Chieftec GPS-350EB-101A 350W z tym że nie wiem czy nie bedzie on za słaby do zestawu z konfigu,po świętach jeszcze nowa grafa i może drugie 2x1gb ramu.Na obudowe jestem raczej przekonany,proszę o jakieś porady co i jak.Zależy mi na czasie bo w poniedziałek najpóźniej chce to zamówić.Dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i do tego mam 2 dyski jeszcze i Dvd.A czy jak wsadze tam Geforce 8600gt albo coś mocniejeszego to nie bedzie problemu?

P.S. jaka jest różnica pomiędzy Coolermasterem 330 i 331?Ta 1-sza 10zł droższa-to wiem ale co poza tym?

Edytowane przez jawor121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli starczy to ok,mam nadzieje że bedzie cichy.Czy ma umieszczoną plombe gwarancyjną w takim miejscu że można go wrazie co rozkręcić bez utraty gwarancji i założyć inny Fan?

Co do obudowy,najlepiej z Apollo bo stamtąd biore Chiefteca.Moje wymagania:

-przynajmniej 3 miejsca na wentylatory

-możliwość puszczenia kabli od zasiłki za tacką Mobo

-montaż bez śrubkowy,solidne szyny muszą być

-przestronność,nie chciałbym montować wszystkiego na ścisk

-usb z przodu

-mógłby być wentyl w zestawie,ale nie koniecznie

-mogłaby mieć możliwość wyjęcia koszyka na dyski

-kompatybilna z mAtx i Atx

Moi kandydaci:

-Coolermaster Elite Cr-331 Black

-Sharkoon Revenge Eco Black

Nie wiem która z tych dwóch lepsza,bardziej mi się podoba Sharkoon choć Coolermaster nie brzydki.Proszę o rady i waszę propozycje na bude do około 140zł.

P.s jaka buda ma możliwość montowania zasilacza na dole,oczywiście z cena w granicach rozsądku,chodzi mi o taki patent jak podajże w Silverstone.

Edytowane przez jawor121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli starczy to ok,mam nadzieje że bedzie cichy.Czy ma umieszczoną plombe gwarancyjną w takim miejscu że można go wrazie co rozkręcić bez utraty gwarancji i założyć inny Fan?

Łapy sobie uciać nie dam, bo nie pamietam jak jest w GPS 350W, ale GPS 400W jest na 100% nieplombowany, bo miałem kilka w rekach. Stąd sądze, ze 350W też nie ma plomby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie o takim zestawie http://allegro.pl/item274452284_ekskluzywn..._b_sl_350w.html

?Zasiłka 2 linie +12v,obudowa w miare spora,wszystko powinno się zmieścić i powinno być w miare luźno w środku.Ma ktoś taka bude i moze coś o niej powiedziec?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz zwykły komputer (z jednym dyskiem) i wykluczasz chłodzenie typu duży tower (ninja, infinity, tr ultra itp) to jest to bardzo przyjemna obudowa (mialem ja ponad rok), wszystko montowane srubkowo, wiec można dobrze skrecając ograniczyć bardzo wibracje, chłodzenie dać przód 120mm i tył 92 i starczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam chłodznie Freezera i nie bede go narazie zmieniał,dam 2-3 wentyle do niego.Czy jest możliwość zamontowania zasiłki wentylem do góry?Ponoć poprawia to jego chłodzenie.I co do dysków,mam 2.Ta zasiłka co jest w komplecie będzie dobra?

Edytowane przez jawor121

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fryzjer spokojnie wejdzie. Zasiłki raczej nie zamontujesz odwrotnie bo otwory w budzie i zasilaczu (każdym) są takie, że umożliwiaja montaż tylko w jednej pozycji i skąd wynalazłeś że to niby poprawia chłodzenie? 2 dyski też sie zmieszczą kulturalnie, zwłaszcza jeśli są na sata. Zasilacz ogólnie bardzo dobry i całkiem cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanowie się jeszcze co wziąć,Coolermaster mi się podoba,choć ten Sharkoon też jest spoko.A może znacie jakąś bude która ma mozliwość wyjecia koszyczka na hdd?Jutro zamawiam więc jeszcze się z tym prześpie i pomyśle.Nie wiecie czy ten Modecom ma plombe gwarancyjną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi