mhc Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam! Mam poważny problem z wyświetlaniem się obrazu w notebooku Acer Aspire z serii 1690. Załączam zdjęcia tego, co jest widoczne natychmiast po włączeniu komputera, jak i później podczas jego działania. Silne "zakłócenia" pojawiające się na ekranie nie są stałe tzn. różnią się w zależności od tego, co w danym momencie ma być wyświetlane. Widać je zarówno na wbudowanym wyświetlaczu, jak i na monitorze zewnętrznym. Żaden system na nim teraz nie rusza - zawiesza się, a ekran wyłącza prawdopodobnie w momencie, gdy karta graficzna jest przełączana na rozdzielczość 1280x800. Może ktoś już spotkał się z taką przypadłością oraz wie czy i jak można jej zaradzić? (Jeśli podobny problem był już poruszany na forum, to przepraszam, ale nie udało mi się do niego dotrzeć...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redjohnny Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam! Mam poważny problem z wyświetlaniem się obrazu w notebooku Acer Aspire z serii 1690. Załączam zdjęcia tego, co jest widoczne natychmiast po włączeniu komputera, jak i później podczas jego działania. Silne "zakłócenia" pojawiające się na ekranie nie są stałe tzn. różnią się w zależności od tego, co w danym momencie ma być wyświetlane. Widać je zarówno na wbudowanym wyświetlaczu, jak i na monitorze zewnętrznym. Żaden system na nim teraz nie rusza - zawiesza się, a ekran wyłącza prawdopodobnie w momencie, gdy karta graficzna jest przełączana na rozdzielczość 1280x800. Może ktoś już spotkał się z taką przypadłością oraz wie czy i jak można jej zaradzić? (Jeśli podobny problem był już poruszany na forum, to przepraszam, ale nie udało mi się do niego dotrzeć...) Następny z jeb...tym acerem <_< W twoim lapku padła karta graficzna. Rozwiązanie: serwis / części z allegro / śmietnik. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...