vENiZE Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Witam Po bojach z pasywnym WC, masochistycznych myślach o AC za niespełna 600zł wróciłem do punktu wyjścia. Do najzwyklejszego WC, którego priorytetem ma być duża wydajność i cisza. Na podzespoły do schłodzenia składają się aktualnie: X2 BB i 79GS. W niedalekiej przyszłości prawdopodobnie jakieś silniejsze C2D, NB i 88GT. I teraz najgorszy moment - czyli określenie budżetu. Pewnie ile by się włożyło, to i tak by było za mało :D Wolałbym jakiś sprzęt, który Chip by odznaczył orderem "Cena/Jakość" :P - bez odgórnej granicy cenowej. Wszystko ma być we wnętrzu obudowy i z jak najmniejszą ilością wentylatorów. Budka Big Tower oczywiście, ale wolałbym jej nie ciąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Może to śmieszne ale z tego co pamiętam Chip przyznał order "Cena/Jakość" chłodzeniu CPC :/ A tak poważnie to ciężko coś dobrać. Podaj choć przybliżoną sumę pieniędzy... Jedyne co mógłbym zaproponować bez zastanowienia to wentylatory Acutake Sprawdź czy w budzie zmieści się chłodnica 1x12, 2x12 czy 3x12 i już będziesz wiedział jaką chłodnicę kupić.... Edytowane 26 Listopada 2007 przez baols Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 (edytowane) Obudowa - Chieftec Mesh http://mcs.pc.pl/produkt541.html Póki co leży dopiero na sortowni w DPD ;) Co do granicy cenowej - myślę, że absolutnie maksymalnie jakieś 500-600zł. PS. Nie lepiej byłoby wykorzystać jakąś bardzo dużą chłodnicę/nagrzewnicę do samochodu? W innym wątku czytałem, że w zupełności dają sobie radę bez dodatkowego nawiewu. Edytowane 26 Listopada 2007 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Jak zmienisz sprzęt to może zmiana bloku CPU i wystarczy... Opcjonalnie zamiast BWA 122 dać 123 i tańsze wentyle. Myślę że w tej cenie coś innego trudno wymącić, zaraz ktoś będzie bręczał "a dlaczego nie Prisona...", ale tu wybór zostawiam kupującemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...