Skocz do zawartości
Huberek

Problem Z Uruchomieniem Windozy.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z windowsem-mianowicie działało sobie wszystko w porządku, ale że musiałem naprawić system wyjostwu to wziąłem też swój dysk tak awaryjnie. Podpiąłem go do ich kompa-eVGA 650i i E2140 i wszystko odpaliło ładnie-aż się zdziwiłem, bo moja platforma to AMD wiec teoretycznie nie powinno działać. Zrobiłem co miałem zrobić, ich system działa. Wróciłem do domku, podpinam twardziela do mojego kompa-a tu zonk... Przechodzi ekran ładowania systemu (ten z logiem Windows) i komp uruchamia sie ponownie. I tak w kółko. Co dziwne, uruchamia się i działa dobrze w trybie awaryjnym... Czy to możliwe że mój dysk (system) przejął niejako sterowniki czy cuś od Intela? I przez to teraz nie chce działać na AMD? I tu moje pytanie właściwe-czy oprócz formata jest inna możliwosć powrotu do normalnego działania? Format mi się wielce nie uśmiecha, bo system był w bdb stanie i zdecydowanie nie na rękę byłby mi on...

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze, takich rzeczy się nie robi brak mi słów żeby opisać głupotę tego posunięcia

podczas startu jeżeli system wykrywa nowe urządzenia, zaczyna konfigurować i instalować do nich sterowniki jeżeli pierwotny komputer korzystał z system przerwań PIC (liczba przerwań jest ograniczona do 15) a nowy komputer ma aktywny system APIC (liczba przerwań jest ograniczona do 24) to system podczas instalowania nowych urządzeń zaczyna korzystać z tych dodatkowych przerwań i powrót do pierwotnej konfiguracji z systemem przerwań PIC kończy się awarią

sprawdź to w BIOS i włącz APIC, jak by nie pomogło w trybie awaryjnym odinstaluj wszystkie urządzenia, oprócz kontrolera na którym znajduje się dysk systemowy następnie uruchom w trybie normalnym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi