paolowawa Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Jak w WindowsieXP wylaczyć Scandiska, tak aby nie pojawiało się przy wgrywanie sprawdzanie spójności plików na dyskach. Prosze o dokładną odpowiedz jak to cholerstwo wyłączyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Nie wiem też mnie to wqrwia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirieelejson Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 nie wiem czy Was dobrze rozumiem, ale czy Scandisk sprawdza dyski za kazdym razem gdy uruchamiacie kompa? Bo takowe ustawienie domyslnym na pewno nie jest i na moj leb moze sie tak dziac dlatego, ze: 1. uruchamiacie Scandiska lub Nortona Utilities, ktory nie moze poprawic bledow przy dzialajacym systemie i zaplanowuje to dzialanie po restarcie 2. zobaczcie do akcesoria -> narzedzia systemowe -> zaplanowane dzialania i sprawdzcie, czy nie macie ustawione, by Scandisk uruchamial sie za kazdym restartem 3. cos wam sie sypie w systemie i dlatego pliki traca spojnosc, a winda chce je naprawic za kazdym razem pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrux Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 zmiencie system plikow na ntfs i zegnaj skandisku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J@reQ Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 zmiencie system plikow na ntfs i zegnaj skandisku :wink: Dokładnie tak!!!NTFS ma to do siebie, że sprawdza dyski tylko na życzenie. Scandisk pojawia się także zazwyczaj po twardym resecie. Ale chyba nie robicie tego za każdym razem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...