pancho Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam mam takie pytanie: które graficzne środowisko graficzne jest lepsze: KDE czy GNOME? Zadaje to pytanie gdyz nie wiek ktora z dystrybucji linuxa wybrac? Chcialem zainstalowac mandrive lecz dowiedzialem sie ze mandriva ma problemy z dyskami sata... prosze o wasze rady ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 KLIK! KLIK 2 ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiJo Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Witam mam takie pytanie: które graficzne środowisko graficzne jest lepsze: KDE czy GNOME? Zadaje to pytanie gdyz nie wiek ktora z dystrybucji linuxa wybrac? Chcialem zainstalowac mandrive lecz dowiedzialem sie ze mandriva ma problemy z dyskami sata... prosze o wasze rady ;] obsługa sata raczej nie zależy od tego, czy jest kde czy gnome ;) Zainstaluj sobie suse, tam jest hcyba taka możliwość, żeby się zainstalowało kde i gnome, wtedy przetestujesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Trudno powiedzieć, które środowisko jest lepsze ponieważ o wyborze w większości przypadków decydują indywidualne gusta, upodobania. Najlepiej będzie jak sam przetestujesz lub zobaczysz bezpośrednio u kogoś - ewentualnie ściągnij dwie różne dystrybucję oparte o Gnome lub KDE i odpal z Livecd [nie wymagana jest instalacja systemu]. W wyborze może pomóc jeszcze ta prezentacja: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=34&id=19 Pozdrawiam, wyyzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Moze moja wypowiedz cos pomoze.. Lubisz cukierki - KDE , Lubisz prostote - Gnome ;) Oczywiscie wszystko opieram o swoje nikle doswiadczenie. Na pewno mozna poslodzic Gnome, i na odwrot, ale po zainstalowaniu, a wlasciwie.. skompilowaniu (tak?) poszczegolnych srodowisk tak to wyglada ;) No i mi bardziej gnome sie podobalo.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2007 Nieeeee!!!! Zamknijcie ten topic zanim się zacznie epicki flame-war! :D A tak poważnie - zainstaluj sobie oba, popracuj i wybierz lepszy. Mi bardziej podpadł gnome, ale to kwestia gustu. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 11 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2008 Nieeeee!!!! Zamknijcie ten topic zanim się zacznie epicki flame-war! :D A tak poważnie - zainstaluj sobie oba, popracuj i wybierz lepszy. Mi bardziej podpadł gnome, ale to kwestia gustu. pozdrawiam Jak zawsze przy takich typu tematach ale co tam.... ;) Dla każdego coś miłego. Kiedyś wolałem KDE bo przypominało mi Windowsa ale teraz uważam, że jest dla mnie za bardzo "słodziutkie" ;) I jadę na GNOME na Ubuntu jak i na Debianie :) Aczkolwiek jestem bardzo ciekawy KDE 4 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Długo używałem FLuxboxa, ale teraz KDE-3.5.8 które mam nie zamula a i wygodne i ładne jest... Aczkolwiek jestem bardzo ciekawy KDE 4 :)Instalowałem niedawno KDE-4.0.0. Przetrwało godzinę na dysku. Z trayem miał problemy, w ogóle kosmicznie sie opcji dogrzebać(coś jak w Windzie ;) ). Ikonki po powiększeniu, obróceniu nie miały antyaliasingu. Przy włączeniu efektów niektórych po prostu okna znikały - nie wyswietlaly sie... Taskbar też średnio działał... Tak więc wróciłem do 3.5.8 i póki co nie zamierzam patrzeć na 4 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...