Skocz do zawartości
Caleb

Top P6 520w

Rekomendowane odpowiedzi

Siem. Byc moze niedlugo moja wesola rodzina w budzie powiekszy sie, i to znacznie o kilka pradozernych elementow, i zaczołem się zastanawiac czy skąd niekad mocny ale juz troche wiekowy Topek da sobie z tym bez problemu rade. W zasadzie zakladam ze tak ale zapytac kogos kto zna sie lepiej nie zaszkodzi. Sprzet do uciagniecia:

C2D 3600

DFI n680i SLI

2x8800GT 700/2000

4x1 GB DDR2 800@900

2xHDD 320GB

DvD-Rw

3x120 mm

2x92 mm

Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadajesz pytania retoryczne. Możesz sobie jeszcze podłączyć pod niego choinkę ogrodową. P6 i P7 to najlepsze zasilacze w historii topowera i najstabilniejsze napięcia jakie kiedykolwiek widziały moje oczy poza enermaxem infinity. Ten zasilacz nawet nie pierdnie ze zmęczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam podobny konfig (w sygnaturze) jak kolega ale z 1 karta graficzna i sie zastanawiam jaka zasilka powinna byc pod karty na SLI.

Wlasnie wczoraj mi padl Antec TruePowerTrio 650W, pojechalem kupic nowy bo nie bede czekal na wymiane 2 tygodni.

W sklepie mowia ze na karty jakiekolwiek w SLI to musi byc min 1000W, jak to w koncu jest z tym poborem mocy?

Sensownie jesli ktos sie zna na tych sprawach prosze o odpowiedz, poniewaz chce kupic druga karte graf. i nie wiem czy 650 wystarczy????

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ladnie : TruePowerTrio 650W niby pozadna zasilka a tu Zonk

Widac parametry podawane przez producentowe nie koniecznie sa prawdziwe

szczegolnie jak dany sprzet ciagnie max z PSU przez pare/parenascie godzin :/

20 minutowe Testy na lamach wielu Servisow pokazuja jedno

a codzienna praca pod obciazeniem zabija zasilki ktore maja 40% zapasu mocy .

am mam jakis problem z zasilanie, .

Moj psu Hiper 580W jest podejrzamy ze ubil juz 2 Asusy w ciagu 1 miesiaca ! !

dziwne ze na DFI NF4 X2 2752MHz chodzi i nie robi wybrykow ,

widac nie wyrabial na bardziej zernej platformie inetela :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepie mowia ze na karty jakiekolwiek w SLI to musi byc min 1000W, jak to w koncu jest z tym poborem mocy?

1000W do SLiI? :lol2: Chyba Codegen 1000W bylby zalecany do 2x88GTS, ale nie markowe PSU.

Nawet najlepsze zasiłki padają, nic nie jest niezniszczalne - twój Antec spokojnie SLI z 88GTS by uciągnął, a że padł to mogła być wina czegokolwiek. Masz 3 linie 12v do 52A, człowieku to jest mała elektrownia :D Po prostu kolesie ze „sklepu” wala w ch*ja i chcą opylić maksymalnie drogi sprzęt który Ci się nie przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po opisie panów sprzedawców wnioskuję, że zakupy na wyspach... Jeżeli tak nie ma co się śmiać, bo pod względem znajomości IT (i nie tylko) jest tu kraj trzeciego świata :lol: pzdr

Zgadzam sie w 100%

Paki'stanski czy inny ciapaty servisant jest ostatnim jakiemu bym zawierzyl swoj sprzet ;)

Ogolnie w mojej okolicy nie spotkalem zadnego znajacego doglebnie sprawy sprzetu pc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie chodzi czy ciapat czy inny żółty, pisałem ogólnie. U siebie miałem do czynienia z tubylcami, którzy to są żałośni stojąc za ladą i prawiąc swoje mądrości :mur: pzdr

EDIT OT

Tu coś więcej o kwalifikacjach panów za ladą http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2557861 :lol:

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi