Skocz do zawartości
ASUSFUN

Zasilacz A Asus M2n-sli Deluxe I En8600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jak wielu (pewnie większość) sam składam komputer na ASUS M2N-SLi Deluxe, Athlon64 x2 6000+ i grafika ASUS EN 8600GT SILENT 256 MB.

Jaki zasilacz do tego jest konieczny ? Czy musi być to zasilacz z dodatkowymy wyjściami dla tej karty czy też ona nie posiada dodatkowego zasilania ? Na stronie ASUSA nie udało mi się znaleźć takiej informacji. Czy zasilacz musi mieć "wtyczki" zasilające na SATA do twardych dysków czy DVD czy też można to rozegrać za pomocą przejściówek ? Zamówiłem juz obudowę i obawiam się, że muszę zmienić zasilacz bo przy tamtym fabrycznym nic nie piszą, że ma wtyczki na SATA.

jaka moc zasilacza jest konieczna do takiego zestawu:

ASUS M2N-SLi Deluxe,

Athlon64 x2 6000+ i2x 1024KB

ASUS EN 8600GT SILENT 256 MB

4 GB RAM

2 x HDD 250 GB SATA II

2 DVDRW SATA II

Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta, którą będziesz miał nie wymaga dodatkowej wtyczki zasilania. Niestety nie podałeś jaki masz na chwię obecną zasilacz , więc trudno jest mi określić czy ogarnie temat z nowym konfigiem. Ale jeśli masz markowy zasilacz o mocy 350w-400w to nie powinno być żadnych problemów.

Edytowane przez krzysiek9920

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej

Nie podałem bo nie wiem, obudowa dopiero leci do mnie. Ale w opisie nie znalazłem nic na temat złącz zasilania SATA wiec chyba nie ma. Z tego co wiem to można kupić przejściówki ze "starego" na SATA. Mam rację ? I czy to ma wpływ na działanie ? Szarpnąłem się na taki sprzęt i wolę wydać parę groszy więcej ale chcę mieć wszystko jak w bajce. Chyba nie pozostanie mi nic innego jak tylko poczekac aż przyjdzie sprzęt. Dzięki za słowa otuchy :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zasiłka obecnie nie ma saty to jest to raczej jakieś łajno i prawdopodobie będzie trzeba wymienić zasilacz, na cos bezpiecznego. Starczy 350W, np Chieftec GPS lub Modecom MC. Można oczywiście kupić przejściówki molex>sata, ale daj znać jaki to zasilacz, bo [ciach!]iany zasilacz może spalić zestaw.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi