Maska19 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 na tej płycie są cztery wejścia na ramy dwa na sdram i dwa na dd ram i chciałęm kupić ddram i nie wiem czy wejdą mi ale 333mhz bo mam 266mhz bo nie pisze w opisie płyty o ddram 333mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exyte Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 spokojowo wejdą, to nie stanowi.. Kupuj 333. a nawet lepiej 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maska19 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 szukam biosu do niej nie wiesz gdzie go moge znajść Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ven Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 mnie sie wydaje ze plyta nie pociągnie ci tych pamiątek. o ile pamietam to max pc2100 ale dla pewności sprawdź na oficjalnej stronce www.shuttle.com znajdziesz tu na pewno biosa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 pamiątki 333 możesz włożyć ale i tak będą chodziły jak 266 tyle, że możesz je puścić na CL 2 nowe BIOSy: www.spacewalker.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chang Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja mam ta plytke i pamiatki pc 2700 chodza na cl2 ifsb 160 bez problema cycu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 a wydawało mi się, że pytanie było o ustawienia PAMIĘCI a nie FSB ;) FSB możesz sobie ustawić na dowolną wartość (z tego co pamiętam na tej płycie max to 166) ale dla pamięci masz co najwyżej 133 i wyżej nie podskoczysz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chang Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 no fakt ze nie podskocze wiecej niz 133 dla pamieci, ale spokojnie mozesz kupowac 333 albo 400 na przyszlosc;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 napewno wzrost wydajności nie będzie za duży ale :) na przyszlość opłaca sie a ta płytka jest spx pozdrowienia z rossji :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ja mma ta sama plytke i teraz mam narazie sdramy ale nie dugo bede mial 512 mb ddr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 ale dla pamięci masz co najwyżej 133 i wyżej nie podskoczysz.O czym Ty do mnie rozmawiasz? 8O Bez żadnego problemu daje sie ustawić wyższe taktowanie pamięci :) Ja obecnie lecę na 147 mhz :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 O czym Ty do mnie rozmawiasz? 8O Bez żadnego problemu daje sie ustawić wyższe taktowanie pamięci :) Ja obecnie lecę na 147 mhz :-)oświeć wszystkich i napisz gdzie w BIOSie znalazleś możliwość płynnej regulacji częstotliwości dla pamięci ;) ten wątek robi się coraz ciekawszy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belrin Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Jest tylko możliwość ustawienia taktowania dla pamięci sztywno na 133 albo tak jak masz fsb.Jedno albo drugie.Jak masz fsb 160 to i możesz tak pamięci mieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 oświeć wszystkich i napisz gdzie w BIOSie znalazleś możliwość płynnej regulacji częstotliwości dla pamięci ;) ten wątek robi się coraz ciekawszy :lol: Po pierwsze patrz post Belrina :-) Po drugie to że przy poście płyta wyświetla, że masz taktowanie pamięci 133 Mhz, a FSB ustawisz na powiedzmy 150 to nie znaczy, że pamięć na prawde leci na 133 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Po drugie to że przy poście płyta wyświetla, że masz taktowanie pamięci 133 Mhz, a FSB ustawisz na powiedzmy 150 to nie znaczy, że pamięć na prawde leci na 133 :-)co racja to racja bo niby to oczywiste a jednak można się zakręcić :) BTW: znacie jakiś program który, pokazywałby z jaką częstotliwością co pracuje? sandra u mnie odpada bo nie pokazuje PCI programiki od MSI też na ten temat milczą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...