Gość Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Jak w temacie ma to byc cichy i bardzo wydajny cooler tak aby schlodzil conajmniej 2200 Mhz przy temp nie wiekszej niz 50 stopni. w gr nie wchodza WC itp. Pomuzcie co wybrac! Cena nie gra roli! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 SKL-900 50$ :P albo extreme MCX462+T z peltem za 90$ The MCX462+T™ is a fully assembled air-cooled thermoelectric (Peltier) solution designed to manage thermal loads of up to 100 Watts. The product is intended for applications where liquid cooling is not an option. Features highlights: 226 Watts Thermoelectric module Optimal cooling capacity: will dissipate 70 Watts continuous thermal load to ambient temperature with 80CFM fan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morel123 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 kup se nawet tego vulcano 7+, wydajny jest, ale czy cichy to hmm.. tu mozna by sie bylo zastanowic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 co ty na to ?????? tylko troszke drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Sorrki zapomniałem podać nazwe i cene, więc CoolerMaster HHC - L61 - 170 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ven Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 jak bym mial wiekszą kaske wybrał bym cos z Zalmana np tego http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5428&sid=1 jest wydajny, bezgłośny, a ten wygląd 8O narazie mam tego cooler mastera: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5015&sid=1 w sumie jestem z niego zadowolony ale 24dBA to o 4dBA za duzo :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 jak bym mial wiekszą kaske wybrał bym cos z Zalmana np tego http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5428&sid=1 jest wydajny, bezgłośny, a ten wygląd 8O Zalmany nigdy nie należały do wydajnych. Napewno nie poradzi sobie z takim procem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ven Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 jak bym mial wiekszą kaske wybrał bym cos z Zalmana np tego http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5428&sid=1 jest wydajny, bezgłośny, a ten wygląd 8O Zalmany nigdy nie należały do wydajnych. Napewno nie poradzi sobie z takim procemOczywiście masz racje nie dokladnie przeczytalem :oops: jest napisane 2200mhz a nie 2200xp+. Na tym zalmanie bylo by więcej niz 50 stopni chyba zeby mocniejszy (głośniejszy) wiatrak dostawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 co ty na to ?????? tylko troszke drogie I GŁOŚNE!!!!! V7+ przy nim tylko lekko pobzykuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 co ty na to ?????? tylko troszke drogie I GŁOŚNE!!!!! V7+ przy nim tylko lekko pobzykuje. Może przeczytasz dokładnie o jaki qler chodzi, a dopiero później będziesz pisał komentarze :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A co powiecie na Volcano 11 puszczone na 5 lub 7 V i do tego 2 wentyle 80 w obudowie puszczone na 5 V i wyciszona obudowa gambka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jak w temacie ma to byc cichy i bardzo wydajny cooler tak aby schlodzil conajmniej 2200 Mhz przy temp nie wiekszej niz 50 stopni. w gr nie wchodza WC itp. Pomuzcie co wybrac! Cena nie gra roli! a nie możesz poszukać... nie dalej jak 3 dni temu było to samo pytanie... nudni jesteście... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 co ty na to ?????? tylko troszke drogie I GŁOŚNE!!!!! V7+ przy nim tylko lekko pobzykuje. Może przeczytasz dokładnie o jaki qler chodzi, a dopiero później będziesz pisał komentarze :?: :?: :?: No sorry. nie zauważyłem :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ja kupilem ostatnio box`a 0307 1700+, ktory ma wiatrak dodawany wczesniej do 2000+ taki z drobnymi zeberkami, na 2200+ mam dokladnie 41-42 stopnie w windzie, a w stresie 50-51. Dodam ze jest na standardowej pascie od wiatraka w komplecie, taka co sie odkleja papierek i zakladasz odrazu. Narazie wiecej nie zapodalem bo pamieci mi nie wytrzymuja powyzej 145 ale czekam na samsungi i zobacze ile dalej ten wiatrak wycisnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Druss --> Mistrzu ty moj! Jak udalo ci sie zapiac tego boxowego coolera? Probowalem to zrobic very gentle ale nic, zapinak wydaje sie za krotka :) Sam mam pelne gacie jak o tym pomysle a w tej dziurze gdzie mieszkam nie moge dostac copper shima.... a wiatrak z starego proca jest stanowczo za glosny,zasuwa 6000 obr (jakich chyba titan,jeden z pierwszych dla thunderbirdow :) ) a z zamknieta buda mam na nim 42-3 st w stresie na 2200+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 To fakt zachaczyc jest go ciezko, ale najlepiej jak nie mozesz w budzie go zalozyc to wyjmij cala plyte glowna i wtedy powinno ci pojsc to bez problemu. Bo faktycznie w budzie jak jest za malo miejsca na rece to ciezko trafic. Ale ogolnie o rdzen nie masz co sie bac bo jest poduszka z pasty i zmiekczy to zakladanie. Jak juz zlapiesz z tej jednej strony to potem znajdz odpowiedni srubokret i na chama na dul cisnij ta zapinke az zaskoczy o uchwyt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 "....i na chama na dul cisnij ta zapinke az zaskoczy o uchwyt." . He he i tego na chama boje siei najbardziej :) Tyle ze u mnie wyglada to tak jakby ta zapinka byla za krotka zeby ja zaczepic! Wiec musialbym ja ciagnac do siebie i w dol a wtedy sila dziala ezposrednio na jadro procka... Nawet zaprzyjaznony sprzedawca na moje pytanie cy mi to zalozy rzekl cos w stylu "Sorry stary". Zreszta widzialem jak sie kiedys meczyl zeby zdjac boxa z durona.. myslalem ze mobo peknie, w koncu machna nato reka i zostawil :P Dlatego jestem pod wrazeniem twojego wyczynu :) albo jestes malpio zreczyn albo masz fuksa i malo zdrowego rozumu ew morze kasy na nowe procki :)) Kuzwa :evil: , miasto 80 tys i nigdzie nie mozna dostac copper shima... zreszta w jednej z firm o owadziej nazwie kazano mi czekac na procka 7 dni !(5 roboczych). no i musialem przeplacic za box-a.... eh..... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 "....i na chama na dul cisnij ta zapinke az zaskoczy o uchwyt." . He he i tego na chama boje siei najbardziej :) Tyle ze u mnie wyglada to tak jakby ta zapinka byla za krotka zeby ja zaczepic! Wiec musialbym ja ciagnac do siebie i w dol a wtedy sila dziala ezposrednio na jadro procka... Nawet zaprzyjaznony sprzedawca na moje pytanie cy mi to zalozy rzekl cos w stylu "Sorry stary". Zreszta widzialem jak sie kiedys meczyl zeby zdjac boxa z durona.. myslalem ze mobo peknie, w koncu machna nato reka i zostawil :P Dlatego jestem pod wrazeniem twojego wyczynu :) albo jestes malpio zreczyn albo masz fuksa i malo zdrowego rozumu ew morze kasy na nowe procki :)) Kuzwa :evil: , miasto 80 tys i nigdzie nie mozna dostac copper shima... zreszta w jednej z firm o owadziej nazwie kazano mi czekac na procka 7 dni !(5 roboczych). no i musialem przeplacic za box-a.... eh..... :? ale masz problem... ja mam jednego coperr shima.. jak chcesz to ci moge sprzedać... a tak bdw to co się cykorzysz? jak ma się proc zjebac to sie zjebie i ty na to nic nie poradzisz, a zakładanie radiatora to zabawa z ŚRUBOKRĘTEM, a nie atłasowymi rękawiczkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Copper shima mozesz dostac tanio na allegro, razem z przesylka wychodzi gdzies 11zl. A co do zalozenia to juz zalozylem mase radiatorow w zyciu i nie boje sie mocno dociskac jezeli radiator jest ustawiony prosto do rdzenia, jezeli byloby krzywo wtedy mozesz sie bac ze ukruszysz. A co do przesuniecia lekko zapinki to jest to banal z dobrym srubokretem wystarczy tylko lekko odgjac. Naprawde nie ma w tym nic trudnego juz z 7 razy zakladalem taki wiatrak i jeszcze dzisiaj raz bede zdejmowal i zakladal kumlowi bo wkladam mu coppera zeby odjal mu te 3 stopnie z proca. Zycze powodzenia w kombinowaniu. A tu masz link do tego copper`a za 7zl , troszke zasniedzialy bedzie jak dojdzie ale da sie wyczyscic. Zreszta nie trzeba nawet czyscic tej miedzi bo to w sumie ma ochraniac i odejmie troche tego ciepla ale nie zawiele http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11219389. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 juz po instalacji, nie obeszlo sie bez paru fuckow itp , iezko sie dranstwo zaklada.... chyba jest caly :) Ja wiem ze wam sie to wydaje smieszna to moje trzesienie tylkiem nad xp-kiem ale ja tego proca mam 3 dni, poprzedni umarl w tragicznych okoicznosciach a ze wczesniej kupilem ram to limit $ wyczerpalem na 2 miesiace z gory :twisted: Wiec kazda awaria oznacza przerwe w zyciorysie :? RedNacz ==> chetnie bym skorzystal z twojej propozycji. Daj jakies namiary na siebie to uzgodnimy co, jak i za ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 juz po instalacji, nie obeszlo sie bez paru fuckow itp , iezko sie dranstwo zaklada.... chyba jest caly :) Ja wiem ze wam sie to wydaje smieszna to moje trzesienie tylkiem nad xp-kiem ale ja tego proca mam 3 dni, poprzedni umarl w tragicznych okoicznosciach a ze wczesniej kupilem ram to limit $ wyczerpalem na 2 miesiace z gory :twisted: Wiec kazda awaria oznacza przerwe w zyciorysie :? RedNacz ==> chetnie bym skorzystal z twojej propozycji. Daj jakies namiary na siebie to uzgodnimy co, jak i za ile nie pękaj... jak chcesz dokładnie coś wiedzieć i nie zakładać nowego tematu to zawsze możesz molestować jakiś satłych użytkowników.... Makonar np. zrobi Ci super wykład na każdy temat.... ja tam jestem cieeenki bolek.... a co dokładnie Cię "boli".... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Jeśli cena nie gra roli możesz zainwestować w watercooling www.val.pl kup zestaw watercool3 i bedzie ok. (chyba , ze z gory okresliles swoja niechec od WC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 w gre nie wchodza WC itp. Cena nie gra roli! Jeśli cena nie gra roli możesz zainwestować w watercooling www.val.pl kup zestaw watercool3 i bedzie ok. (chyba , ze z gory okresliles swoja niechec od WC) co za wiara echhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...