Skocz do zawartości
Gość Scythe

Nagrywarka Pada ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dość poważny problem. Nagrywałem wczoraj kumplowi pare ważnych rzeczy na płyte DVD w nero. Wszystko pieknie, ładnie zapis ukonczony powodzeniem. Nagrywarka wysuneła płyte. Wkladam ja jeszcze raz w celu poprawnosci nagraniach. I co sie okazuje.? Gdy klikam na ikone Napedu w "Mój komputer" to wyskakuje okienko że jest nieobslugiwany format pliku albo niepoprawny.. juz zapomnialem. Najgorsze jest to ze u kumpla nagrana płytka śmiga bez zarzutu. :mad: Warto też dodać że to nie pierwszy raz mi sie tak zdarzyło :mur: Nagrywarka nie była zbytnio katowana.. w sensie ze za duzo płyt to ona nie nagrała...

Any ideas ? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam dość poważny problem. Nagrywałem wczoraj kumplowi pare ważnych rzeczy na płyte DVD w nero. Wszystko pieknie, ładnie zapis ukonczony powodzeniem. Nagrywarka wysuneła płyte. Wkladam ja jeszcze raz w celu poprawnosci nagraniach. I co sie okazuje.? Gdy klikam na ikone Napedu w "Mój komputer" to wyskakuje okienko że jest nieobslugiwany format pliku albo niepoprawny.. juz zapomnialem. Najgorsze jest to ze u kumpla nagrana płytka śmiga bez zarzutu

Nie ma powodu do paniki czasami może się tak zdażyć że jakaś płyta zostanie nagrana z błędami, szczególnie na kiepskiej nagrywarce i na płytach marnej jakości. Spróbuj nagrać jeszcze jedną płytę DVD na lepszej jakości nośniku np Verbatim. Nagraj też CD i spróbuj je odczytać , sprawdź czy nagrywarka czyta stare płyty CD-R. Jeśli był to tylko jeden przypadek to nie ma sie czym martwić. Kupuj lepsze płytki jesli nagrywasz sporadycznie ważne dane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może napiszesz co to za nagrywarka?

OPTIARC DVD RW AD-7170A

Nie ma powodu do paniki czasami może się tak zdażyć że jakaś płyta zostanie nagrana z błędami, szczególnie na kiepskiej nagrywarce i na płytach marnej jakości. Spróbuj nagrać jeszcze jedną płytę DVD na lepszej jakości nośniku np Verbatim. Nagraj też CD i spróbuj je odczytać , sprawdź czy nagrywarka czyta stare płyty CD-R. Jeśli był to tylko jeden przypadek to nie ma sie czym martwić. Kupuj lepsze płytki jesli nagrywasz sporadycznie ważne dane.

Problem w tym ze płytki najgorszej jakosci chyba nie były. Złe nagranie wykluczam bo u kolegi normalnie odczytuje to co nagralem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i dzisiaj znowu to samo :/ Nagrywałem koledze płyte niby zapis zakonczony powodzenie. Wkladam plyte ponownie w celu sprawdzenia i [gluteus maximus]... Wogole nie widzi płyty :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi