Gość Scythe Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam. Mam dość poważny problem. Nagrywałem wczoraj kumplowi pare ważnych rzeczy na płyte DVD w nero. Wszystko pieknie, ładnie zapis ukonczony powodzeniem. Nagrywarka wysuneła płyte. Wkladam ja jeszcze raz w celu poprawnosci nagraniach. I co sie okazuje.? Gdy klikam na ikone Napedu w "Mój komputer" to wyskakuje okienko że jest nieobslugiwany format pliku albo niepoprawny.. juz zapomnialem. Najgorsze jest to ze u kumpla nagrana płytka śmiga bez zarzutu. :mad: Warto też dodać że to nie pierwszy raz mi sie tak zdarzyło :mur: Nagrywarka nie była zbytnio katowana.. w sensie ze za duzo płyt to ona nie nagrała... Any ideas ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 A może napiszesz co to za nagrywarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Witam. Mam dość poważny problem. Nagrywałem wczoraj kumplowi pare ważnych rzeczy na płyte DVD w nero. Wszystko pieknie, ładnie zapis ukonczony powodzeniem. Nagrywarka wysuneła płyte. Wkladam ja jeszcze raz w celu poprawnosci nagraniach. I co sie okazuje.? Gdy klikam na ikone Napedu w "Mój komputer" to wyskakuje okienko że jest nieobslugiwany format pliku albo niepoprawny.. juz zapomnialem. Najgorsze jest to ze u kumpla nagrana płytka śmiga bez zarzutu Nie ma powodu do paniki czasami może się tak zdażyć że jakaś płyta zostanie nagrana z błędami, szczególnie na kiepskiej nagrywarce i na płytach marnej jakości. Spróbuj nagrać jeszcze jedną płytę DVD na lepszej jakości nośniku np Verbatim. Nagraj też CD i spróbuj je odczytać , sprawdź czy nagrywarka czyta stare płyty CD-R. Jeśli był to tylko jeden przypadek to nie ma sie czym martwić. Kupuj lepsze płytki jesli nagrywasz sporadycznie ważne dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 6 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2007 A może napiszesz co to za nagrywarka? OPTIARC DVD RW AD-7170A Nie ma powodu do paniki czasami może się tak zdażyć że jakaś płyta zostanie nagrana z błędami, szczególnie na kiepskiej nagrywarce i na płytach marnej jakości. Spróbuj nagrać jeszcze jedną płytę DVD na lepszej jakości nośniku np Verbatim. Nagraj też CD i spróbuj je odczytać , sprawdź czy nagrywarka czyta stare płyty CD-R. Jeśli był to tylko jeden przypadek to nie ma sie czym martwić. Kupuj lepsze płytki jesli nagrywasz sporadycznie ważne dane. Problem w tym ze płytki najgorszej jakosci chyba nie były. Złe nagranie wykluczam bo u kolegi normalnie odczytuje to co nagralem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Może się laser zasyfił... Chociaż dziwne, że nagrywa, a nie odtwarza O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zapomnialem o tym temacie. Mam identyczną nagrywałke i identyczny problem -> gwara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scythe Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 A i dzisiaj znowu to samo :/ Nagrywałem koledze płyte niby zapis zakonczony powodzenie. Wkladam plyte ponownie w celu sprawdzenia i [gluteus maximus]... Wogole nie widzi płyty :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Na gwarę tak jak kolega wyżej napisał , tak wogóle to niezbyt trafny wybór ten Optiarc jesli chodzi o nagrywarkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 Optiarc to NEC, podobno dobrze nagrywałki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2007 serie 3xxx i 4xxx byly ok, ale seria 7xxx to juz lipa, ciezko mi bylo odczytac na innych napedach nagrane przez nia plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Optiarc to NEC, podobno dobrze nagrywałki...kiedyś tak ale teraz się cos popsuło , jak widac nie ma sie co przywiązywać do firmy , ważna jest jakość poszczególnych modeli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...