Skocz do zawartości
elomelo

Chieftec Bh-02b-b-b Lub Bh-01b-b-b

Rekomendowane odpowiedzi

Helol,

Pod choinke chce sobie sprawic prezent, obudowe nowa j/w. Z wygladu podobaja mi sie te i w sumie zadne inne ;) Ale mam watpliwosci, zamontuje na pewno 1 x 120mm z tylu i z boku 2 x 92mm bo mam dwa dosc mocno grzejace sie dyski, w obecna obudowa jest wprawiana przez dyski w rezonans co mnie bardzo irytuje :/ bo calego kompa mam bardzo cichego. Czy te budy beda wpadaly w rezonans? Obecna obudowa to jakis ladnie wygladajacy szrot po starym Compaq ;) Prosilbym o opinie uzytkownikow tych obudow. Dzieki.

ps. Chce zapakowac tam Scythe Ninje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu oczekujesz od kogoś, żeby się wysyilił i tutaj pisał, jak Ty jesteś leniwy i nie wejdziesz w topic o szefach i nie poczytasz? Nawet go szukać nie musisz, żadko kiedy z pierwszej strony na drugą przechodzi na tym podforum. Może jeszcze chcesz podać nr kom i ktoś do Ciebie zadzwoni i przeczyta Tobie to, co inni na ten temat napsiali?

Ale już się nie wysilaj, bo ta buda będzie w rezonans wpadała, jak i każdy inny Chieftec. A to daltego, bo ma taką samą budowę i jakoś wykonania, jak inne budy tej firmy, które w większosci przypadkow przednim panelem się tylko różnią.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co taki bulwers? Czytalem caly topic o Chieftecach i nie przewinelo sie ani slowo o tym konkretnym modelu, ze wpada w rezonans. Za to bardzo wiele osob polecalo ten konkretny model, wiec myslalem, ze jest pozbawiony tych wad.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żarty sobie robisz? Tak sie skalda, że ja czytalem część tamtego topicu i niejednokronie słyszałem wypowiedzi ludzi typu: "Wszystkie Chiefy z mocowaniem HDD poprzecznym wpadają w rezonans". A Ty przeczytałeś cały i tego nie widziałeś? A "bulwers" :lol:, bo tysiące ludzi może rozmaiwać w odpowiednim miejscu o tych obudowach, ale Ty musisz być "szczególny". Każda buda Chiefteca jest godna polecenia, bo mimo swoich wad mają swoje zalety, których w tej cenie jest bardzo dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wiele topicow nt. kart graficznych np. serii 7600 a wiele osob pyta o te czy inne karty w danym dziale. Nie widze nic zlego w pytaniu o konkretny model w odroznieniu od dzialu Co kupic czy podobnych. Chcialem po prostu poczytac oceny ludzi, ktorzy UZYWAJA albo UZYWALI tych obudow a nie wyssane z palca pierdzenie dzieci, ktorzy by chcieli a nie moga, no offence ale w necie duzo lata "obiegowych opinii".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. jest juz tematy o tej konkretnie obudowie, bo BA, CA, LBX, LCX, BH i CH różnią się tylko ilością zatok 5,25'' i 3,5''

2. jak już tam szczęśliwie dotrzesz, a był w czasie zakładanie tego tematu cztery pozycje niżej, to jak go przeczytasz, nawet pobieżnie to znajdziesz wady i zatelty, oraz masę spostrzezeń od uzytkowników.

3. gdzie widzisz w temecie zbiiorczym o Szefach "pierdzenie dzieci"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi