Black_war Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam! :) No i stało się, zmieniłem sprzęt i.. żaden z komponentów wc nie dość, że nie pasuje to zwyczajnie byłby za słaby (no może poza blokiem na GPU) I jak bym chciał zostać przy WC to musiałbym w sumie wszystko wymieniać. Aktualnie mam na CPU: Spider Extreme (by bloki.pl :) ) GPU: Cube 2, Nagrzewnica Rekorda, Atman 305 z rezerwuarem, kilkanaście pierdół i dupereli typu złączki, trójniki itp. Więc gdybym chciał pozostać przy WC to wszystko idzie do wymiany i należałoby już IMO kupić porządny zestaw dedykowany, czyli coś w stylu: Coolriver 2, Cooltek Exstream Dual (czy jakoś tak) Prison Pro v2 na cpu i gpu, razem wychodzą duże koszty (500zł) Z drugiej strony kupując AC zapłace jakieś: 100zł za Ninje, 60zł za Accelero S1 iii to w zasadzie tyle, będę miał jeszcze na obudowę sprzedając obecny zestaw :) Bo akurat ta co mam teraz nie pasuje stylistycznie do nowego monitora ;) Any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 jaki sprzęt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Jak dla mnie tylko zmień blok na CPU i gra muzyka ;) Podaj jeszcze jaki masz sprzęt, ale to WC powinno sobie poradzić ze średnio mocnym konfigiem, a będzie wydajnisjsze od AC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zmie blok na cpu, mozę jeszcze kup chłodnicę dedykowanąbo cooltek to teraz 100zl. Za jakiś czs dokum reza i przerób atmana na inline i gra gitara.... Ja siedzę od paru dni na ac na grafie(mam pożyczonego 7800gt) i już tęsknięza blokiem na gpu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Ja do swojego zestawu dochodziłem tez stopniowo poprzez naście ewolucji. Mój przedmówca święcie rzecze iż nie ma jak zwodowana grafa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 skoro blok CPC daje rade to czemu to cudo ma nie dać. Ja na Twoim miejscu szukał bym używek + zmienił pompke na CR 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
necavi Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 skoro blok CPC daje rade to czemu to cudo ma nie dać. Ja na Twoim miejscu szukał bym używek + zmienił pompke na CR 2 :P Napisz tylko w jakim konfigu CPC daje rade, bo ktos mi podarowal taki, ale z tego co sie naczytalem to az boje sie go wsadzic nawet na niekrecony P4 1,7 :-P i mysle nad wsadzeniem tam na miejsce wyjacej 70mm nowej: np tej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 http://shackit.pl/display.php?iid=188 config chyba całkiem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Sprzęt jaki będę chłodził to: dual core e2160 gf8800gt/8800gts(512mb) albo hd3870, karty jeszcze nie mam ;) NB sobie daruję Myślałem żeby złożyć całkowicie (prawie) nowy kibel na: CPU: Jakiś Cube 2 albo prison 2 (używany) GPU: ten co mam teraz cube Chłodnica: Cooltek Exstream Dual Pompka: Coolriver 2 Mimo wszystko nie chcę zostawać przy obecnej nagrzewce i pompie, bo po 1: nie estetyczne i nie pasuje to mojego nowego "wystroju" kompa, po drugie nie mieści się w obudowie ;] Edytowane 4 Grudnia 2007 przez Black_war Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...