norghe Opublikowano 3 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2007 Witam. Własnie zakupiłem wiatrak Arctic AF8025 PWM. No i jest problem. Chciałem go bowiem zamontować w zasilaczu. Niestety po podłączeniu wiatraka i włączeniu kompa kręci się on tylko przez jakies 7 sek i sie zatrzymuje a potem tylko wykonuje takie dziwne drgania co pare sek jakby chciał wystartowac a nie mógł. I tak po kazdym włączeniu. Poza kompem jak podłączam pod jakis zasilacz to działa ok (testowałem nawet na 5V/0,62A). Wiatrak jest cichy i chciałem mu obnizyc napiecie zeby chodził na 6V bo m.in na zasilaczu mam chłodzenie wodne wiec nie potrzebne jest wieksze napiecie. Myślałem też zeby podłączyc go bezpośrednio pod gniazdo zasilania do NB ( mam chłodzenie pasywne wiec nie korzystam) i z poziomu systemu dopiero mu obnizyc obroty. No ale juz sam nie wiem. Tutaj jest jak cos instrukcja do niego: http://www.arctic-cooling.com/downloads/in...tic_fan_pwm.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwd Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 (edytowane) Ten wentylator ma chyba w sobie regulację obrotów i jeżeli połączysz go z do zasilacza który ma czujnik na radiatorze i też reguluje obroty wiatraka to tak się będzie działo... Jak miałem coolera arctica na procesor to musiałem w biosie wyłączyć regulację bo wariował podobnie jak u Ciebie. Też miał czujnik na radiatorze. No chyba że się mylę to niech ktoś mnie poprawi. Edytowane 4 Grudnia 2007 przez wwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...