Skocz do zawartości
Gość razer

Zestawy Lc\wc

Rekomendowane odpowiedzi

Zestawy

Do 300zł :

Blok CPU : Frost 3 Duo ok. 99zł
Chłodnica : Black Water Advanced 1x121 ok. 89zł
Pompka : Coolriver rev 2 ok. 99zł
Węże : Innovatek 2m ok. 18zł

Opcja:

Blok GPU : Prison Pro V2 GPU ok. 119zł
Blok NB : MNP Channel Pro V3 ok. 89zł

--------------------------------------------------------------------

Do 350zł :

Blok CPU : Prison Pro V2 CPU ok. 119zł
Chłodnica : Black Water Advanced 1x122 ok. 119zł
Pompka : Coolriver rev 2 ok. 99zł

Opcja:
Blok GPU : Prison Pro V2 GPU ok. 119zł
Blok NB : Swiftech MCW30 ok. 119zł

Do 700zł :

Blok CPU : D-tek Fuzion CPU ok. 255zł
Chłodnica : Black Water Advanced 1x123 ok. 149zł
Pompka : Laing DDC 12V 1RT 269zł

Opcja:
Blok GPU : Swiftech MCW60-R ok. 189zł
Pompka: D-Tek dB-1 12V ok. 189zł

Do 1000zł :

Blok CPU : D-tek Fuzion CPU ok. 255zł
Chłodnica : Thermochill PA120.3 ok. 399zł
Pompka : Swiftech MCP655 12V ok. 319zł

Opcja:
Blok GPU Swiftech MCW60-R ok. 189zł
Chłodnica : Black Water Advanced 1x123 ok. 149zł
Pompka Laing DDC 1Plus RT ok. 389zł

Rezeruwary:
Polecam reziki z seri O-Tank (108-148zł zależy od wielkości ) lub Swiftech MCRES-MICRO 89zł

Płyny:
Można zastosować w układzie płyn Feser One 49zł lub Frost Cool Liquid Blue 500ml w cenie 29zł.
Możemy przyszykować własną mieszankę 1:1 borygo,petrygo lub inne z wodą destylowaną.

Wentylatory:
Do chłodnic stosuję się wentylatory 120mm np Fander lub coś tańszego pokroju Acutake Fan 120mm już za 14zł bądź Revoltec koło 20 zł.

Bloki:
Bloki podane przeze mnie pasują na większość kart graficznych. Polecam bloki typu fullcover na karty 8800gts\gtx\ultra , ponieważ chłodzą one całą karte graficzną.

Uwagi: Jeśli mamy bardziej rozbudowany układ , zalecam kupić 1m węża na zapas. Do niektórych części musimy także dokupić złączki. Węże większe niż 8\10 są lepsze.. Owocują większym przepływem, nie blokują tak cieczy no i ładnie wyglądają. Jeszcze jedno , jeśli kupujesz w angela.pl zastanów się nad COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual za całe 99pln
TESTY:
D-tek fuzion CPU vs Enzotech

Wszelkie sugestie mile widziane. Proszę moderatora o przyklejenie może skończą się setki pytań co kupić etc.

Gdzie kupić:
www.angela.pl
www.cooling.pl
www.x4pro.pl Edytowane przez razer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doba robota ;) Dużo kwestia gustu, ale temat bardzo pozytywny :]

Dosłownie 20 minut temu myślałem o czymś takim, ale doszedłem do wniosku, że nie mam na to czasu ;)

Dodatkowo zasugerowałbym przyklejenie tego, ale odklejenie tego tematu z sondą ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh to ja powiem tak

Cpu - Flowpin 75 zł

Gpu - jakis tam najprawdopodobniej orbital lecz do konca nie wiem wydajna chłodzi 8600sonic+ 700/1800/2000 - 10 zł

Chłodnica - warburg '71 40x33cm czyszczona mechanicznie(rozlutowana) - 10 zł szrot

Pompa C.O (nie wiem jaka 3 tryby działania) - 20 zł na szrocie (wyczyszczona jest git i cichutka)

wiatraki - acutake 120 x 2 - 28 zł

węże praktiker - 1m/3 zł

wszystko ok ~ 150 zł i spokojnie moge konkurować z opcjami nawet za 700 zł .... a do tego moge kupić jakiś jeszcze bloczek na chipset bo pompka na luzie to wszystko utrzyma

zamiast kupować wszystko na raz ( w pospiechu) trzeba troszke poczekać pokupować okazyjnie i na serio cena zestawu chłodzenia wodnego nie będzie w cale taka duża...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiemy, że chcesz reklamować swój zestaw, ale nie każdy ma możliwość i ochotę babrać się z takimi częściami.

A co do tematu to te zestawy są imo śmieszne ;) Do 350zł propozycje jeszcze można przełknąć ale propozycja za 700zł żeby nie miała bloku na GPU, a za 1000 to już fullcovera to trochę niepoważne ;) Do tego takie na siłę pchanie się w droższe i nie koniecznie dużo lepsze części...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiemy, że chcesz reklamować swój zestaw, ale nie każdy ma możliwość i ochotę babrać się z takimi częściami.

co do "babrania" :) się z tymi częsciami to w sumie dużo czasu mi to nie zajeło a kilka stówek taniej mam i zawsze mogę je w inny sposób zagospodarować ;) czy to % czy to moze skipass ;)

a po 2 chce tu powiedzieć że można złożyć nawet tanio WC ... bo wiele osób własnie rezygnuje z tego bo myślą że od razu na dzień dobry będą musiały 300-400 zł wywalić ...

Edytowane przez jupijupi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Black

Jeśli możesz to zauważ że jest coś takiego jak opcja. Zarówno można mieć blok tylko na cpu lub na gpu , nie ode mnie to zależy. Podałem ceny z cooling ponieważ tam jest największy wybór części jeśli dostaniemy taki zestaw w angela.pl to jaki problem? Co do coolteka to wiem że jest za 99pln ale zmieniać sklep i ponosić dodatkową przesyłkę dla jakiś 10zl mija się z celem ale to już nie moja sprawa. Zasugierowałem zestawy DEDYKOWANE. Zestawy homemade są róznych cen i nie ma określonej ceny za ile kupimy chłodnice z szrotu czy od kumpla. Co do zestawu to mam czas, będę updatował zestawy.

edit:

thx kszonek icon_smile3.gif troche to czasu zajeło. Co do wyboru części to może w innym temacie będzie o tym dyskusja jaki blok,dlaczego,za jaką,cenę i gdzie.

@ romek :huh: ?

Mówilem post będzie edytowany i oczywiście miało być dopisane że części można kupić w innych sklepach niż cooling.pl więc nie jest to żadna kryptoreklama z mojej strony ( btw jak narazie sam nie mialem okazji nic kupić w cooling :lol2: )

To tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja propozycja do 700zł:

Blok CPU:	Swiftech APOGEE GT			 179złBlok GPU:	MNP Prison Pro V2 GPU-R SM8/10 129złChłodnica:   COOLTEK EXSTREAM 120 mm Dual	99złPompka :	 Laing DDC 12V 1RT			  269złWęże :	   Innovatek 2m ok.				19złNapełnianie: Trójnik						  5zł									   ----------											700złDodatki:Blok NB:	 MNP Channel Pro V3 SM8/10	   89złNapełnianie: Swiftech MCRES-MICRO			89zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie dajcie sobie spokój z trójnikami w zestawachz a 300, 500 czy więcej kasy. Mam kibelek prawie 1.5 roku i rzeczą, która mnie najbardziej wkurza to właśnie trójnik- przy każdej wymianie mobo mimo zostawiania nierozłaczonego układu czeka mnei sporo zabawy z odpowietrzaniem.

Wydanie 50 czy nawet 100zł na fajny rezik to naprawde sensowna inwestycja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@99tomcat

święta racja.. Nic tak nie wkurza jak siedzenie przy pc z lejkiem i dolewanie po pare ml :\ Co do bloku enzotech to na razie nie jest tak kolorowo jak było. Top bloku po prostu pęka ( wykonany z plastiku ) co go eliminuje w stawce bloków "high end"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w zestawie do 300zł zmieniłbym blok na Prisona, chłodnicę na Kadetta/Rekorda i węże na Cellfasty ;)

2 metry chyba nie wystarczy.

Bynajmniej ja zużyłem 3 metry do prostego zestawu składającego się z chłodnicy + bloku GPU + pompki

Edytowane przez Damikor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Damikor

Nie każdy chce się bawić w takie chłodniczki etc... Nie każdy ma skup złomu blisko siebie, nie każdy na się na homemade. f3d jednak tanszy więc niech tam siedzi. Co do wężach to na samym dole jest o tym wzmianka, 2m to jakby minimum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do węzy... 8/10 wystarczają w 99% nie ma sensu kupować innych, na jet-pc zrobili porównanie

http://www.jet-pc.com/artykul,78,26,1,Duze...by_napewno.html

i wniosek :

"Podsumowując NIE WARTO STOSOWAĆ? DUŻYCH ŚREDNIC. Dzięki zastosowaniu małych średnic węży i złączek uzyskamy mniej załamujące się węże (węże o małej średnicy dużo mniej się zaginają), zyskamy także przestronność w obudowie. A nie tracimy w zasadzie nic. W kraju z za naszej zachodniej granicy ,o ile bardziej rozwiniętym technicznie już dawno zaczęto stosować masowo tylko małej średnicy złączki i węże. Moim zdaniem powinniśmy pójść za dobrym przykładem."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafwlkp xD zapewne to był komentarz do tego zdania:

Węże większe niż 8\10 są lepsze.. Owocują większym przepływem, nie blokują tak cieczy no i ładnie wyglądają

peace :razz:

grube węże są fajniejsze od słomek 8/10 i tyle ;)

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawione :P

edit

jednak bedzie wzmianka o wężykach..

@jupijupi

nie jestem homo i lubie bardziej meskie weze :D

Edytowane przez razer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz pytanko ode mnie [:

Gdzie kupić złączki nk12 kątowe? Sztuk dwie? Może ktoś ma na odsprzedanie. Widziałem takie coś tylko w blokach Abadon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi