Skocz do zawartości
Tomix

Co Zamiast Htt(fsb) ? Problem Z Płytą...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, moja płyta gł. to MSI K8N, osobiście jestem z niej zadowolony bo na płycie jest wiele opcji podkręcania tym bardziej pamięci, praktycznie wszystkie czasy dzięki czemu pamięć śmiga z niskimi timingami z DDr400@500. Lecz jeżeli ktoś słyszał o tej płycie to wie że bardzo słabo z podkręcaniem szyny, testowałem ją ustawiając mnożnik na niskie wartości oraz pamięć... niestety przekroczenie granicy 240 koliduje z resetem biosu. Teraz moje pytanie: Co mogę zrobić by podkręcić proca mocniej nie ingerując w szynę? wcześniej można było na starych atlonach odblokować i zwiększyć mnożnik ale teraz? Mój proc to A64 3500+ lecz jutro już będę w posiadaniu sławnego w podkręcaniu AX2 3800+ (nic specjalnego, no ale :) ). Chłodzenie mam wystarczające póki co, Freezer 64 Pro nowa wersja plus mod z wiatrakiem. Lecz co mam w takiej sytuacji zrobić jeżeli mnożnika FSB nie przekroczę o wartości mnie zadowalające... POMOCY!

Edytowane przez Tomix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że nikt mi nie pomógł, no cóż... Teraz to już bez znaczenia. Dostałem proca no i rzeczywiście blokada była lecz udało mi się zrobić parę sztuczek i wyciągnąłem z tej płyty 7dme poty. Całość teraz pracuje stabilnie, lecz by tak było maiłem parę godzin ciężkiej roboty.... Procek stabilnie z podniesionym napięciem tylko o 0,050mhz - 2ghz do 2,6ghz. Ram oczywiście też podkręcony. Teraz tylko format... Myślę że dokonałem Cudu ;] lecz miałem parę chwil w których myślałem że strzeliła płyta. Cóż, nie reagowała przez dłuższy czas w ogóle :) No nic...

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi