Marcin_gps Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zamierzam wymienić swojego świecącego, gorącego tagana z podpisu na coś bardzo cichego, o dużej sprawności i odpowiedniej mocy (w niedalekiej przyszłości zamierzam dołożyć radka 3870). Rozważałem Corsair'a HX520, ale wyczytałem o jakimś piszczeniu oO Na zasiłkę zamierzam przeznaczyć max 400zł aaa, odpinane kable to warunek konieczny! liczę na waszą pomoc w doborze:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Odradzam corsaira 520W. Wystarczy poczytać silentpcreview. Może Tacens Supero 500W http://zenfist.pl/pID/1558.htm testy http://zenlabs.pl/recenzja/35-tacens-supero-500/ http://zenlabs.pl/zasilacze/17-szybkie-por...ci-6-zasilaczy/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 co to za htpc ktore potrzebuje 500W zasilki? taki konfig pod obciazeniem powinien lykac na maxa 100W do tego picopsu i cisza jak makiem zasial. sam mam hx620 i zadnego piszczenia nie stwierdzilem, sprawuje sie niezle. przejrzalem pobierznie pobierznie oferte zenfista i jesli chodzi o cicha zasilke z odpinanymi kablami nie-corsair, to zostaje tylko tacens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Jeszcze powiedz, że te 500W to potrzebne do zasilania konfigu z podpisu :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) co to za htpc ktore potrzebuje 500W zasilki? taki konfig pod obciazeniem powinien lykac na maxa 100W do tego picopsu i cisza jak makiem zasial. sam mam hx620 i zadnego piszczenia nie stwierdzilem, sprawuje sie niezle. przejrzalem pobierznie pobierznie oferte zenfista i jesli chodzi o cicha zasilke z odpinanymi kablami nie-corsair, to zostaje tylko tacens.3870 to ~110W x2@3.0 to~90W Mobo + inne duperele ~40 W szczycie daje ci to ok. 250W Podczas grania oczywiście. Poza tym poczytaj trochę zachodnie fora i dowiesz się HX520 zdarzają się często ze świerszczem, natomiast 620 już na szczęście nie. BTW cienislaw przecież twój config nie zje więcej niż 200-250W , więc po co ci PSU 620W? @svende Tylko tyle potrafiłeś wnieść do tego tematu :mur: Jak jesteś taki cwany to zaproponuj zasilacz z odpinanymi kablami i w dodatku super cichy bez świerszczącej elektroniki. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 @svende Tylko tyle potrafiłeś wnieść do tego tematu :mur: Jak jesteś taki cwany to zaproponuj zasilacz z odpinanymi kablami i w dodatku super cichy bez świerszczącej elektroniki. Po pierwsze, czym zamierza chłodzic procesor? Po drugie czy i czym zamierza wentylowac obudowę? bo chyba nie ledwo wiejacym Corsairem. Po co stawia progowy warunek odpinanego okablowania? I czy wie, ze montowanie procesora @3GHz+hd3870 w htpc, jest, walka z wiatrakami? Zaproponuję BQT SP. Poza tym 110W dla hd3870 to TDP, a nie rzeczywista pobierana moc, jeśli chce podkecac w htpc życzę szerokiej drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Po pierwsze, czym zamierza chłodzic procesor? Po drugie czy i czym zamierza wentylowac obudowę? bo chyba nie ledwo wiejacym Corsairem. Po co stawia progowy warunek odpinanego okablowania? I czy wie, ze montowanie procesora @3GHz+hd3870 w htpc, jest, walka z wiatrakami? Zaproponuję BQT SP. Poza tym 110W dla hd3870 to TDP, a nie rzeczywista pobierana moc, jeśli chce podkecac w htpc życzę szerokiej drogi.HTPC to bardziej funkcja tego kompa jak sądze , natomiast dla określenia jego rodzaju to chyba lepiej pasuje SFF. Odpinane kable bo buda silverstone TJ08 więc miejsca mało. Ja mam w swojej tj08 nie odpinane kabelki upchniete w zatoce 5.25" Ale niedługo kupię drugi napęd blueray i nie wiem co z nimi zrobię. Za wentylowanie budy odpowiada 2x120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 BTW cienislaw przecież twój config nie zje więcej niż 200-250W , więc po co ci PSU 620W? mialo byc 520W, ale byly problemy z dostawa, a ze bylem w potrzebie bardzo to wzialem 620W. zdaje sobie sprawe ze obecny konfig nie zre duzo, ale to akurat mnie nie martwi. po nowym roku 8800GTS rev2, dodatkowe dyski i pewnie dorzuce quada. zasilacz kupiony zdeka na wyrost i na przyszlosc - z ostatnim topowerem bylo mi dobrze 4 lata i chcialbym zeby corsair tyle samo mi towarzyszyl. btw. fajne to SFF Ci wyszlo, naprawde fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...