rafffi91 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam Kupiłem od kolegi płyte główną, wszystko pięknie, ładnie ale okazało się, że nie mam dźwięku. Po pierwszym odpaleniu kompa zainstalowały mi się automatycznie sterowniki C-Media. Próbowałem instalować sterowniki VIA pod swój chipset jednak zawsze pod koniec instalacji resetowało mi kompa i pojawiały się żółte znaki zapytania przy kontrolerach audio w Menadżerze Urządzeń. Proszę o pomoc :) Przesyłam wam dane z Everasta bo moze coś wam to pomoże. Z góry dzięki! Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 08/08/2002-P4X266E-8235-6A6LW00JC-00 Nazwa płyty głównej VIARAMA U8768 Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz Przepustowość 4267 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali VIA V-Link Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniazd procesora 1 Liczba gniazd rozszerzeń 3 PCI, 1 AGP, 1 CNR Liczba gniazd pamięci 2 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN Współczynnik postaci Micro ATX Mikroukład płyty głównej P4X266E Mostek północny (Northbridge) VIA VT8753E Apollo P4X266E Producent płyty głównej Nazwa firmy Biostar Group Informacje o produkcie http://www.biostar.com.tw/products/mainboard/index.php3 Uaktualnienie BIOS'u http://www.biostar.com.tw/support/bios/soc...php3?socket=775 Acha i w zakładce Multimedia(w everest) znalazłem Dźwięk PCI/Pnp i tam mam: VIA AC'97 Enhanced Audio Controler PCI. Może i to coś pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hopes Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 nie wiem czy to cos ci da ale mialem problem taki ostatnio musisz zainstalowac sterowniki do zintegrowanej karty dzwiekowej, ktore beda odpowiedaly twojej plycie glownej jesli masz plyte ze sterownikami do plyty glownej to skorzystaj z niej jesli nie poszukaj w necie patrzac pod plyta glowna bo wkoncu karta dzwiekowa jest zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 następny ma problem z korzystaniem z google www.viaarena.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...