Eldian Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Składam siostrze komputer i mam problem z monitorem. Moje aktualne 5 propozycji to: BenQ FP93GP 19 cali iiyama Prolite E1902WSV 19 cali -> tutaj słyszałem opinie że po 3h oczy bolą LG Flatron L194WT SF 19 cali iiyama Prolite E1900WS S1 19 cali Samsung SyncMaster 940BW 19 cali Proszę o pomoc co z tego wybrać albo co innego w granicy 800-900zł(żadne 100zl to bez różnicy) PS. niekoniecznie będe kupował w Komputroniku tylko w bino ale w komputroniku jest ładnie opisane :) Edytowane 17 Grudnia 2007 przez Eldian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 za ok. 900zł są samsungi 2032bw. Co prawda ja trafiłem na nizbyt dobrą sztukę ale w większości komentarze są pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kReCiK333 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 zastawiam się nad IIYAMA E1902S-B1 za 720zł na allegro a różni sie od E1902WSV bo ma DVI ;] ale nie wiem nic o nim pozatym... zastawiam się nad IIYAMA E1902S-B1 za 720zł na allegro a różni sie od E1902WSV bo ma DVI ;] ale nie wiem nic o nim pozatym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldian Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 dalej mi nikt nie doradził.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Popraw tytuł tematu na regulaminowy, czyli taki który bedzie dokładnie opisywał o co Ci chodzi, bo inaczej będe musiał przyznać ostrzezenie. Dobrze opisany temat mocno ułatwia przeglądanie później wyników z wyszukiwarki forumowej, kiedy ktoś szuka rozwiązania jakiegoś problemu, albo potrebuje pomocy w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zainwestuj w dobre swietlowki - Samsung Syncmaster 931CW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość VisionMaster Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zainwestuj w dobre swietlowki - Samsung Syncmaster 931CWMonitor doby choć trochę zbyt drogi! Ja polecam inny zestaw: * z tańszych: Samsung 2232BW - http://proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+22+2232BW - tani dobry i wielki, bez loteri matryc zawsze szamsung TNIII. Samsung 931BW - http://proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+19+931BW+B - mniejszy, dobry i tańszy niż ten podany wyżej - starszy typ świetlówek niż w CW nic mu nie ujmuje! LG L1972H-PF - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LG+19+L1972H-PF - nowy LGik z dużą matrycą LG L1982U - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LG+19+L1982U - podobny jak wyżej z jeszcze lepszą podstawą * z bezkompromisowych:EIZO S1931SEB - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=EIZO+19+S1931SEB - świetna marka, doskonała matryca - monitor prawie bez wad! Hyundai W241D 24" - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=HYUNDAI+24+W241D - największy 24" na dobrej matrycy, nie bez wad, elektronika na średnim poziomie, sygnalizowane problemy z kontrastem - ale za ta cenę super! Samsung 22 226CW - http://www.proline.pl/shop.php?prodid=SAMSUNG+22+226CW - bez loteri matryc TNIII z najnowszymi świetlówkami samsunga CCFL 97% Wide Color Gamut - to tylko TN ale bardzo ciekawa propozycja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2007 Z wymienionych to Benq 93GP. Imho trzeba omijac wszystkie 19" TNki i w kategorii <1000 decydowac sie albo na 19" MVA albo 22" panoramke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionko Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Ja bym polecił Samsunga SyncMaster 940BW 19 cali bo mam ten monitor już od jakiegoś czasu i jestem z niego bardzo zadowolony. Ewentualnie myślę, że sensownym rozwiązaniem jest też Samsung 931BW. Trafnego wyboru życzę S. _____________________ Nowe monitory za grosze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Przecież z tych co podałeś, żaden nie umywa się do FP93GP. Bierz jego i sie nie zastanawiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lupota Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Moje aktualne 5 propozycji to: BenQ FP93GP 19 cali iiyama Prolite E1902WSV 19 cali -> tutaj słyszałem opinie że po 3h oczy bolą LG Flatron L194WT SF 19 cali iiyama Prolite E1900WS S1 19 cali Samsung SyncMaster 940BW 19 cali Proszę o pomoc co z tego wybrać albo co innego w granicy 800-900zł(żadne 100zl to bez różnicy) Mam IIYAME E1900 w pracy i jak porównam ją do mojego domowego EIZO 1931 to wydaje mi się że to niemożliwe że jest aż tak ogromna róznica . W cenie 2 razy ale w obrazie to z 10 razy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e X t 7 3 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 (edytowane) Witam! Składam siostrze komputer i mam problem z monitorem. Moje aktualne 5 propozycji to: BenQ FP93GP 19 cali iiyama Prolite E1902WSV 19 cali -> tutaj słyszałem opinie że po 3h oczy bolą LG Flatron L194WT SF 19 cali iiyama Prolite E1900WS S1 19 cali Samsung SyncMaster 940BW 19 cali Proszę o pomoc co z tego wybrać albo co innego w granicy 800-900zł(żadne 100zl to bez różnicy) PS. niekoniecznie będe kupował w Komputroniku tylko w bino ale w komputroniku jest ładnie opisane :) juz to na forum pisałem przy 93G P ale dam tez poniżej: Co do BENQ … z moich obserwacji: - smużenie nie występuje albo jest bardzo nikłe – porównywałem do np. Samsungów 971p (S-PVA) i 233BW (B-TN) na pierwszym smużenie widoczne, drugi te swoje 2 ms może miedzy bajki ;) … zmierzony czas BENQ to 8-10 ms ! 223BW 10-12 ms !!!!!! - kolory i czerń – S-PVA ma lepszą czerń ... w/w 223BW podobnie do BENQ, kolory na 93G P są idealne przy poniższych ustawieniach … najlepsze ustawienia 93G P ... nie powodujące color bandingu oraz dające naturalne barwy to ... przynajmniej z moich doświadczeń ;) ... kontrast 50, jasność 60-65, ostrość 3, sRGB i gamma 1.00 (to sterowniki albo w systemie .. używam Linuxa) - zmęczenie oczu – tak przy ustawieniach kontrastu powyżej 55 i jasności 65 zmęczenie jest BRADZO szybkie … po prostu ta matryca – P-MVA jest bardzo jasna i kontrastowa dlatego nie powinno się z tym przesądzać ! tak czy siak monitor dobry ... Ja za niego dałem 850 zł ... dobrym wyborem jest tez LG 227WT widziałem i jak na matrycę B-TN (TN III) to naprawdę jest niezły ;) Edytowane 21 Grudnia 2007 przez e X t 7 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOname. Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 tak czy siak monitor dobry ... Ja za niego dałem 850 zł ... dobrym wyborem jest tez LG 227WT widziałem i jak na matrycę B-TN (TN III) to naprawdę jest niezły ;) Możesz powiedzieć gdzie i jak miałeś możliwość testować ten monitor skoro w żadnym sklepie go nie ma ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e X t 7 3 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Możesz powiedzieć gdzie i jak miałeś możliwość testować ten monitor skoro w żadnym sklepie go nie ma ? znajomy go z Niemiec przywiózł dla swojego bratanka na gwiazdkę, jak teraz na święta przyjechał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NOname. Opublikowano 21 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2007 Farciarz... też chce taki : ) możesz mu powiedzieć ze chętnie przyjmę jeden na gwiazdke : > ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...