Decho Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Witam. Sprzęcik mam, jak w podpisie. Zastanawiam się nad zakupem SoundBlaster Audigy 2 ZS aktualnie mam zintegrowaną dźwiękówką na płycie (nForce MTC-P czy jakoś tak). Właściwi na dźwięk nie narzekam, tylko denerwuje mnie brak możliwości uruchomienia w grach opcji EAX itp. Zamierzam tez zakupić sobie głośniczki T6100. (bez względu na to czy pozostanę przy starej karcie czy zakupię nową). Sposób korzystania z kompa: 40% filmy, 40%gry, 20% muzyka. B-) W związku z tym mam pytanie czy oprócz EAX, itp odczuję jakąś różnicę, w filmach w grach itp. Inaczej mówiąc czy opłaca mi się wywalać 150 zeta na audigy2 czy zostać przy tej muzie co posiadam na płycie ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 (edytowane) Kiedys sprawdzałem na wieży jak sie ma SoundStorm do Live'a 5.1 i na wyjściach analogowych SB Live był czystszy i słyszalnie lepszy dźwięk niz na SS więc używam SB do dzisiaj. Tym bardziej lepsza będzie 2ZS tylko nie wiem czy za 150 zł kupisz pełnego SB Audigy 2ZS. ... zależy jeszcze jakie masz głośniki, jak jakieś małe pierdziawki to nie usłyszysz róznicy. Edytowane 8 Grudnia 2007 przez boxer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 Różnica jest średnia. Chociaz osobiście EAX + Dobre głośniki niekoniecznie 5.1 mogą być tez 2.1 to dobre rozwiązanie jeśli grasz w jakieś odjechane gry :D Ja mam osobiście Sound Blaster® X-Fi Xtreme Gamer + Logitech Z-4e I obawiam się że nie ten dział :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Decho Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 ... zależy jeszcze jakie masz głośniki, jak jakieś małe pierdziawki to nie usłyszysz róznicy. Głośniki ma harman/kardon (2+1) ale chcę zmienić na T6100 B-) Dzięki za radę co do 150 zeta:D to będę sią starał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 ja posiadam soundblastera live! i roznica jest słyszalna względem zintegrowanych konstrukcji, nie kupuj jakis wykastrowanych audigy, lepiej starszy model ale pełny :) i tez nie zmieniałbym głosnikow harman/kardon na pseudo grajki 5.1 creative za niecałe 200zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=63 Następnym razem pisz w odpowiednim dziale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 8 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=63 Następnym razem pisz w odpowiednim dziale. tak, tylko jest... jest jeden znaczący problem z tamtym działem.... tu zagląda większośc a tam prawie nikt, ile razy założe temat na tym forum to nikt nic nie odpowie ( we właściwym dziale... ) PS: Mój temat dotyczący kupna głośników do MAX 200zł Pozdrawiam i zachęcam do przeglądania całego forum ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...