Skocz do zawartości
4Moon

Poszukuje Lapka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jestem na ten temat kompletnie zielony... Potrzebuje laptopa przede wszystkim do gier i surfowania po necie czasami odpalenia jakiegos bardziej skomplikowanego programu, bo wiadomo nie samymi grami czlowiek zyje.

Szukalem, czytalem, przegladalem ... Ale w tydzien nie udalo mi sie wszystkiego zrozumiec. Wiem ze do gier musi byc dobra i wydajna karta graficzna, tak samo jak wazny jest procesor i pamiec. Dowiedzialem sie ze warto wziac laptop firmy Toshiba ...

Mam tutaj jednego linka :

http://www.mobilworld.pl/produkt/a21016f.php?2,1,20,,1110

Jezeli Ten nie bedzie dobry, prosze o linki do innych, lepszych

laptopow typowo do gier.

Mam na niego do wydania 3700 zl Brutto ... - wiem ze za ta cene nie bedzie nic

super kosmicznego ... Ale zeby mi taki Wiedzmin odpalil : ))

Wiem ze takich tematow jest bardzo duzo, ale prosze o wyrozumialosc ...

Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam.

btw. I przepraszam, za glupi temat ale musze sie dowiedziec a nie znam nikogo

wiec jedynym wyjsciem jest forum, zapytanie ludzi ktorzy sie na tym znaja.

Link juz dziala ....

hmm ... Jezeli nie ten dzial to moze trzeba przeniesc ? :P

maSTHa212 :

http://www.mobilworld.pl/produkt/fl90_t750...7200rpm.php?888 - cos takiego miales na mysli ? Jest on duzo lepszy od tego mojego ?

Zalezy mi zeby wypowiedzialo sie jak najwiecej osob, poniewaz mam zamiar zamowic lapcia w poniedzialek - wtorek i nadal nie wiem jakiego ... Ja sie na tym kompletnie nie znam wiec w 100% ufam i licze na Was ! ;<

Edytowane przez 4Moon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Link nie działa, nie ten dział - co masz na swoją obronę? <_< Za 3700 to nie poszalejesz i jeśli priorytetem są gry to skierowałbym wzrok na kadłubki Compala, lepszego ratio power-cena nie znajdziesz a za 3700 poszalejesz z prockiem, dyskiem i ramami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za równe 3000 kupiłem vostro 1500, na którym doszedłem już prawie do 4 rozdziału wiedźmina :] co prawda albo wyłączam większość detali albo nieco sie tnie (zwłaszcza walki i miasta), ale grać sie da.

jeśli jeszcze dołożysz to będziesz go miał z gf8600GT i 2GB ramu.. a to już jest świetna maszyna. i zmieści się w Twoim przedziale cenowym..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra ... dzieki bardzo ... nie wiem co bym bez Ciebie zrobil :)

Prawdopodobnie w poniedzialek zamowie.

Chyba ze jest ktos, kto powie mi cos brzydkiego o tym sprzecie :]

btw. On jest bez systemu ... Czy jezeli wgram tam Professionala to bedzie

dobrze wszystko chodziło ? :P

Edytowane przez 4Moon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja CI tego nie zagwarantuję.. nie wiem jak jest ze sterownikami. U della nie miałem problemu bo wszystkie dostałem a poza tym sa na stronie.

Jeśli jednak sterowniki będą, to wszystko bedzie śmigać. Laptopy tej klasy są robione tak żeby pod vistą dobrze chodziły, wiec na xp po prostu szaleja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieeeeki Ci :P

Oczywiscie sterowniki dostaje od nich na plycie ...

Wiec skoro mowisz ze wszystko bedzie ladnie smigac

to jutro prawdopodobnie zamawiam go juz

Tylko ze nie 2GB ram tylko 4 :P

Wyjdzie rowne 4 tys ;]

Jeszcze raz dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś oczywiście świadom że żaden system 32bitowy nie obsłuży Ci 4GB ramu? będziesz widział około 3,5. Poza tym ja nie widziałem u mnie zużycia większego niż 1,7 przy odpalonym xp, mozilli i wiedźminie. No chyba że chcesz sobie gładko przechodzić z takiego CADa do wiedźmian, nie wyłączając ich :D

i jedno na pewno zauważysz.. jak włączysz hibernację to drastycznie zmniejszy Ci sie miejsce na partycji systemowej..

Edytowane przez ainaruth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi