mayDoS Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Zlozony zestawik D1300,256DDR 333,GA7VAX, wszystko bylo dobrze,komputer dzialal bez problemu, teraz objawy są takie....wlaczam Power ... wiatraki sie kreca przez jakis czas...jednak nie dochodzi do postu i komputer sie sam wylancza.... :( Wszystkie zworki sa napewno dobrze ustawione, front panel tez:| nie wiem co moze byc zle...pomozcie:| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A wydaje jakieś dzwięki z głośniczka na płycie :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayDoS Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Wlasnie o to chodzi ze nie...wszystko niby chodzi przez jakies 7sek. wiatraki wszystkie sie uruchamiaja..dyski startuja...dioda pamieci sie swieci...i potem lipa:| gasnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 moze wirusik jakis? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Ja bym go całego rozebrał i złorzył na nowo :D :D :D Możliwe ze to procek lub płyta główna lub coś z zasilaniem. w każdym badz razie zacznij od wykasownia biosu choć to pewnie nic nie da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayDoS Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Wlasnie przed chwila rozebralem i zlozylem na nowo..i dalej to samo...wirus odpada bo komp jest nowy...dysk byl czysciutki i dopiero co nagralem windowsa...:| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Zlozony zestawik D1300,256DDR 333,GA7VAX:|tu piszesz D1300 - oznacza to Durona?? w podpisie masz Athlon 1700+ ------------------------------- Podkrecales procesor, czy caly czas jest 'normalnie' ustawiony??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayDoS Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Nie ten w podpisie to jest inny zestawik...ten co padl to duron 1300 , ga7vax i 256ddr, proc nie byl krecony...temp. przed awaria utrzymywala sie w granicach 42* :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 na moje ślepe oko to coś z procem, ta płyta nie ma żadnych zabezpieczeń od nie kręconcych się wiatraków.Ma tylko ochrone termiczna procka.Napewno dobrze założyłeś radiator? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 A ja mysle ze zasilacz. Nie wytrzymuje obciazenia jak sie wszystko po kolei wlacza i gasnie. Jakby byl proc nie tak to by stal i nic nie robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 zasilacz? przecie to co tam wpakowal nie jest takie pradozerne ... niedawno skladalem podobny zestawik - D1200 + AsusA7S333 tez takie bajery byly - wymienilem voodoo na jakiegos shita ze stajni nvidi i wszystko ok... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 sam napisał, że włąśnie wgrał winzgrozę... hehe ale tak na serio... to może oznaczać, że masz żle ustawione napięcie w biosie.. może twój bios ma napięcie w standarcie ustawione niżej niż potzrebuje twój proc albo pamiątki.. pokombinuj przy Vcore i Vdimm w biosie... 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 U kumpla bylo cos takiego jak siadło mobo wiec stawiam na mobo. Wczesniej radze jednak sprawdzic inne elementy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 Ja jednak jestem zatym zebys wykasowal biosa(chyba masz taka mozliwosc na plycie). Pozniej zalatwilbym jakiegos procka ktorego sprawdzilbym na plycie. Najlepiej wez po kolei robierzkomputer na czesci pierwsze i pozamieniaj z tym athlonem co masz w podpisie. Powinienes dojsc po pewnym czasie co jest grane.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardwin Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 A ja mysle ze zasilacz. Nie wytrzymuje obciazenia jak sie wszystko po kolei wlacza i gasnie. Jakby byl proc nie tak to by stal i nic nie robi też mi sie tak wydaje pisze to z własnego doświadczenia pewnego dnia uruchamiam kompa slysze jakies pierdzenie i w panice go wylaczylem po sprawdzeniu wszystkiego uruchamiam go ponownie i ... "ciemność, ciemność widze" wiatraki wystartowaly i to bylo tyle po paru dniach wiedzialem ostatecznie... diagnoza : plyta i zasilacz uszkodzone proc i ram dzialaja graficzna, dysk, muzyczna, TV nie zyja!!! i tym samym kur*** od miesiaca nie mam kompa!!! :((( pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 zasilka..... pewnie za slaba... albo nie utrzymuje stalych napiec i dlatego sie pieprzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 A ja mysle ze zasilacz. Nie wytrzymuje obciazenia jak sie wszystko po kolei wlacza i gasnie. Jakby byl proc nie tak to by stal i nic nie robi też mi sie tak wydaje pisze to z własnego doświadczenia pewnego dnia uruchamiam kompa slysze jakies pierdzenie i w panice go wylaczylem po sprawdzeniu wszystkiego uruchamiam go ponownie i ... "ciemność, ciemność widze" wiatraki wystartowaly i to bylo tyle po paru dniach wiedzialem ostatecznie... diagnoza : plyta i zasilacz uszkodzone proc i ram dzialaja graficzna, dysk, muzyczna, TV nie zyja!!! i tym samym kur*** od miesiaca nie mam kompa!!! :((( pozdrawiam a fuck. to dolina. :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 to teraz już tylko jakaś celina 400 za 300zł z Allegro... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 za ile ? to chyba z jakas plyta i ramem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 On miał chyba na myśli cenę całego zestawu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 13 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2003 ja ostatnio na Allegro pusciłem tak: Cel 400@500 128 Ram PC 100 MB Winmax na BX Karta Dź. SB PCI 128 Buda z zasiłką 250W Modem Zoltrix Phantom Dysk z BAD Sectorami 8.6GB@6GB FDD CD_ROM (zjechany) Za 420 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...