Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kompletuję właśnie mój pierwszy zestaw Hi-Fi i stoję przed wyborem kolumn gdyż amplituner już zakupiłem (Panasonic SA-HE90). Zastanawiam się głównie nad modelami w tytule:

- SENON MD 2805 - nie znam tej marki ale głośniki wyglądają na porządne, a na allegro dość chętnie je kupują (wysłałem meila do kilku którzy już ten zestaw nabyli i jak na razie odpisał mi jeden zachwalając ten zestaw) - ciekawe jest jeszcze to że jedna kolumna waży ok. 18kg

http://allegro.pl/show_item.php?item=27702...82+wys%C5%82any.

- JAMO S406 - znana i lubiana marka, głośniki również niczego sobie. I tutaj mam kolejne pytanie czy ten zestaw dużo różni się od modelu S416, czy warto dopłać jeżeli mają grać w pokoju o powierzchni ok. 15mkw?

Dodam jeszcze że zestaw będzie grał z subem Tonsil 200A więc zależy mi głównie na czystości dźwięku w kolumnach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj opini na audiostereo.pl :) Jakiś czas temu kupowałem kolumny i nie słyszałem nic o firmie senon :| no ale może robi dobre, niewiem :)

Tak pozatym, to radziłbym Ci kupić jakieś mniejsze kolumny, zwłaszcza jeżeli masz subwoofer. Ja kupiłem podłogowe do pokoju o podobnej powierzchni i teraz żałuje - troche dudnią :] Dopiero przy >20m^2 grają bardzo fajnie. Zastanów sie zanim kupisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Kompletuję właśnie mój pierwszy zestaw Hi-Fi i stoję przed wyborem kolumn gdyż amplituner już zakupiłem (Panasonic SA-HE90). Zastanawiam się głównie nad modelami w tytule:

- SENON MD 2805 - nie znam tej marki ale głośniki wyglądają na porządne, a na allegro dość chętnie je kupują (wysłałem meila do kilku którzy już ten zestaw nabyli i jak na razie odpisał mi jeden zachwalając ten zestaw) - ciekawe jest jeszcze to że jedna kolumna waży ok. 18kg

http://allegro.pl/show_item.php?item=27702...82+wys%C5%82any.

- JAMO S406 - znana i lubiana marka, głośniki również niczego sobie. I tutaj mam kolejne pytanie czy ten zestaw dużo różni się od modelu S416, czy warto dopłać jeżeli mają grać w pokoju o powierzchni ok. 15mkw?

Dodam jeszcze że zestaw będzie grał z subem Tonsil 200A więc zależy mi głównie na czystości dźwięku w kolumnach.

I kupujesz cos czego nie slyszales?

Pojdz do jakiegos salonu posluchaj, ale imho te Senon to nic specjalnego, wolalbym juz kode lub stx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I kupujesz cos czego nie slyszales?

Pojdz do jakiegos salonu posluchaj, ale imho te Senon to nic specjalnego, wolalbym juz kode lub stx.

niestety ale w moim mieście nie ma sklepów oferujących odsłuch :/ co do kolumn, jednak tego senona sobie odpuszczę i wezmę Jamo tylko zastanawiam się który model wziąć, tańszy S406 czy droższy S416, czy różnica w dźwięku między tymi modelami jest warta dołożenia kasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi