badgerman Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam - mam taką dziwną rzecz - otóż zakupiłem odtwarzacz jak w temacie, mam laptopa jak opisałem - teraz bonus - urządzenie jest wykrywane i nie ma z tym problemów, transfer plików idzie, ale idzie z prędkością 300-600 kBps - czyli prędkości rzędu USB 1.0-1.2 , na pewno nie 2.0 - ten sam player działa z prędkością ~6 MBps na kompie stacjonarnym - można by powiedzieć że za ten stan rzeczy odpowiedzialny jest mój laptop, lecz na drugim playerze (noname) prędkości są ~5 MBps - na obu komputerach zainstalowany MSDNAA Win XP SP2. Jakieś pomysły ? może Pentek potrzebuje jakiś sterów aby system "wiedział" że to USB 2.0 . System na laptopie nie zgłasza mi że "to urządzenie może działać szybciej jak je podepniesz pod USB 2.0" , więc nie wiem co może być... Po świętach sprzwdzę jeszcze jak się ma sprawa na laptopie HP Compaq 6715b czy miał może ktoś podobne problemy ? Jeśli tak to jak sobie z nimi poradził ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...