s0bieslaw Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam... Mam pewien problem z dyskiem Samsung SP0812N... Siedze sobie ostatnio jakos przed kompem... A tu nagle system zaczyna sie zatrzymywac i dziwny pisk w sluchawkach slysze... Wczesniej sie tak dzialo jak za mocno procka wykrecilem... Nagle przestaje piszczec, system odmula, i zaraz znowu piszczy w sluchawkach i zatrzymuje sie Windows XP... Reset kompa i... Windows nie chce wejsc, zamula komputer na ekranie windowsa z tym paskiem przechodzacym... Hmmm, mysle sobie 'pewnie Raid padl po kilku godzinach...' Odpinam Raid, odpalam kompa z systemem na jeszcze innym dysku na ktorym jeszcze siedzialem pare godzin wczesniej... To samo... Mysle sobie pewnie system na tym drugim dysku... Odpinam go i znowu to samo... Dysku Samsunga nie wykrywa ani w Biosie, ani w tym mini Biosie Raidowym (pokazanie dyskow lacznie z Raidowymi zajmuje dobre kilka minut, az w koncu albo go wogole nie wykrywa, albo pokazuje ze jest uszkodzony - na czerwono mruga DAMAGED) Znajomy ktory pracuje w sklepie komputerowym, powiedzial mi, ze jest to wina elektroniki, ktora pewnie siadla... Podlaczany byl na 3 roznych kompach i na zadnym windows nawet nie chcial wejsc. Jakies inne opcje co do uszkodzenia i PRZYMUSOWEGO odzyskania danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Witam... Mam pewien problem z dyskiem Samsung SP0812N... Siedze sobie ostatnio jakos przed kompem... A tu nagle system zaczyna sie zatrzymywac i dziwny pisk w sluchawkach slysze... Wczesniej sie tak dzialo jak za mocno procka wykrecilem... Nagle przestaje piszczec, system odmula, i zaraz znowu piszczy w sluchawkach i zatrzymuje sie Windows XP... Reset kompa i... Windows nie chce wejsc, zamula komputer na ekranie windowsa z tym paskiem przechodzacym... Hmmm, mysle sobie 'pewnie Raid padl po kilku godzinach...' Odpinam Raid, odpalam kompa z systemem na jeszcze innym dysku na ktorym jeszcze siedzialem pare godzin wczesniej... To samo... Mysle sobie pewnie system na tym drugim dysku... Odpinam go i znowu to samo... Dysku Samsunga nie wykrywa ani w Biosie, ani w tym mini Biosie Raidowym (pokazanie dyskow lacznie z Raidowymi zajmuje dobre kilka minut, az w koncu albo go wogole nie wykrywa, albo pokazuje ze jest uszkodzony - na czerwono mruga DAMAGED) Znajomy ktory pracuje w sklepie komputerowym, powiedzial mi, ze jest to wina elektroniki, ktora pewnie siadla... Podlaczany byl na 3 roznych kompach i na zadnym windows nawet nie chcial wejsc. Jakies inne opcje co do uszkodzenia i PRZYMUSOWEGO odzyskania danych? dobrze rozumiem że komp nie zapuszcza systemu po odłączeniu tego dysku ? dzisiaj skończyłem z sp0802N,, jak potrzebujesz odzyskać dane z twojego pisz na pw ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okzo Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 http://yura.projektas.lt/KALB/pol/SAMSUNG/samsung.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...