sinus Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Czy ktoś już widział testy tego cudeńka? Sądząc po tym co taki wentyl zdziałał w silverado, to en musi też musi być niezły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Właśnie go sobie obejrzałem :D Pierwsze wrażenie dosyć dobre. Radiator pożądny, a wentyl... hmmm prawdę mówiąc nigdy nie widziałem czegoś takiego. Pomysł jest ciekawy, ale przepływ powietrza w stosunku do obrotów jeż nie za bardzo. Może przynajmniej ciche będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 moze dacie jakiegos linka ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black Raider Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 moze dacie jakiegos linka ???wlasnie bo nie wiadomo o czym mowa i jak to ocenic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 www.moded-kompz.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 http://www.coolermaster.com.hk/en/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Może odprowadzi 140W z mojego proca ;) i będzie w miarę cicho, bo V9 sobie radzi ale wyje przy tym niemiłosiernie (5500obr/min) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 chyba twoj proc nie ciagnie 140W ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 gdzies czytałem jak przeliczyć ile proc wydziela po podkręceniu Q=q*cz2/cz1*(v2/v1)^2 Q - moc po podkręceniu q - moc przed podkręceniem cz1 i cz2 - częstotliwość przed i po podkręceniu v1 i v2 - napięcie rdzenia przed i po podkręceniu Z tego liczyłem - jak znajde jakiś kalkulator on-line lub pogs dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Znalazłem coś takiego -> http://computernerd.com/cgi-bin/thermalcalculator.cgi wg. tego mam przy 2424 ok. 106W a przy 90W a wg wzoru powyżej odpowiednio 122 i 100W - no trochę sie pomyliłem :) obliczenia przy założeniu że XP1700+ B0 wydzila 50W energii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...