forest kila zbila Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 o prosze dobre microny w taniej pamięci ;] to jutro podzwonię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) A oto wypowiedz jednego ze szczęcliwych posiadaczy tych memek: Super ram w super cenie !!! Trafiłem na ram oparty na kościach które już przeszły do historii, a mianowicie na Micron D9FTB, a te kręcą sie nieziemsko ! na 2,4 V poszły na 900 mhz cl 3-3-2-8-21, i na 2,4 v na 4-4-3-8-22, lub na 5-5-4-9-22 na 1050 mhz i 5-5-5-15-23 na 1200 mhz na mobo abit Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI +Intel Core2 Duo E8400. Polecam !!! te memki to legenda OC !!! I teraz moje pytanie. Czy na pudelku lub nalepce bedzie oznaczenie d9ftb( o ile znajde pamiątki na tych kostkach)< jek jest elpida to jest ELP a tu tez bedzie jakies oznaczenei? tu link do tych memów MIC sugeruje micron ale teraz jaki micron? http://www.allegro.pl/item299266318_kingst...z_pc2_5300.html Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Tubal Kain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Ze zdjęcia wynika, że to micron D9HLN słabsze od tych fathbotów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm84 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 głupie pytanie mam (nie znalazłem w wyszukiwarce ), jaki może być teoretycznie wzrost wydajności ddr2 na 667 a np 1000 w odniesieniu do całego kompa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 jutro będę miał do wglądy 10 sztuk,, jak FTB to biorę wszystkie :rolleyes: ;) zostawię sobie 8GB pro futuro a reszta na alledrogo ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 głupie pytanie mam (nie znalazłem w wyszukiwarce ), jaki może być teoretycznie wzrost wydajności ddr2 na 667 a np 1000 w odniesieniu do całego kompa ? ponizej procenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 do 5% w niektórych przypadkach powyżej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) jutro będę miał do wglądy 10 sztuk,, jak FTB to biorę wszystkie :rolleyes: ;) zostawię sobie 8GB pro futuro a reszta na alledrogo ;]Na ftb już byn nie liczył, chyba że jakaś mega stara partia !, tych kości już ponad rok nie produkują to "białe kruki" ;p Edytowane 30 Stycznia 2008 przez VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) mam odłożone 3 sztuki D9FTB ;) pytanie - ew ktoś chętny na 2x2 d9ftb 320zł komplet ? Edytowane 25 Stycznia 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joeB Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 mam odłożone 3 sztuki D9FTB ;) pytanie - ew ktoś chętny na 2x2 d9ftb 320zł komplet ? Witam. Cuś drogo sobie liczysz, ostatnio ftb zeszły na alledrogo za 202zł (niestety nie zdążyłem na końcówkę aukcji :mur: ).. a w gralu za nówki liczą sobie 279zł (i wśród nich były też ftb).. Moja propo to 250zł z wliczoną wysyłką :) Jeżeli pasuje, daj znać na PW. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 hehe ;) na allegro poszły taniej niż w sklepie,, to co proponujesz to też poniżej ceny za którą je kupie,, ta cena to mem + flaszka za fatyge kup za tyle 4GB kozackiej pamięci ;) jak będą tak dobre jak się mówi - sprzedam komplet 4x1 transcendów i jeszcze lepiej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 Wy tu gadu-gadu a wyników nie ma. @forest kila zbila możesz "zarzucić" jakimś scr z wynikami :?: btw. Testowałeś 4x2GB ;> :?: ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 (edytowane) 1. mam win xp 32 więc nici z 4x2 :P 2. pamięci będę miał dzisiaj 3. wezmę 2x2, nie potrzebuję dodatkowej samotnej 2gigówki ;) 4. jest możliwość że będę miał dostęp do większej ilości d9ftb, w ostatnim zamówieniu przyszły tylko takie :P 5. jak ktoś jest wstępnie chętny - proszę o info,, poproszę o ściągnięcie jeszcze kilku kompletów i wybierzemy z nich mam nadzieję d9ftb potestujemy przy 467mhz (mam nadzieję na wynik ~ 4-3-3 2,2-2,3..) i 560MHz ale tu nie wiem na co mam nadzieję ;] 467 4-4-4 robią moje tyranscendy gdzieś koło 2,14v jako takie w sumie tanie d9,, liczę że legendarne d9 potrafi coś więcej :] na pewno nie będe testował na ustawieniach sztuka dla sztuki ;) nie lubię oc do testów, tylo oc użytkowe - coś co będzie mi potem działać 24/7 :P edit: pamięci w domu ale dzisiaj już nie potestuję raczej,, jutro ew w poniedziałek jakieś wyniki,, jak ktoś ma screen z memseta dla takich memek to bardzo poproszę Edytowane 26 Stycznia 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaJaN Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 moje elpidy ktore nie chcialy chodzic stabilnie na 2.4v 1000 cl5 zamieniłem na OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Vista Upgrade CL5 i jak do tej pory 1000mhz cl5 na 2.0V stabilnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RusH Opublikowano 26 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2008 467mhz (mam nadzieję na wynik ~ 4-3-3 2,2-2,3..) i 560MHz a w grach wciaz <1% roznicy w wydajnosci ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 nie wiem skąd tu takie popularne wśród młodszej części forum przekonanie że każdy kto ma kompa to na nim gra,, mało tego - i tylko gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Niektrzy lubia liczyc superpi albo walczyc o kazdy MHz - dla sportu. ;) Jutro bede w sklepie gdzie maja duzo 2GB kostek, przetrzepie w poszukiwaniu D9FTB, jak znajde wiecej niz 2 kostki dla siebie, to chetnie sprzedam po kosztach nabycia, ktos w razie czego chetny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzek Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 Ja byłbym chętny. @forest kila zbila tectowałeś już te pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 27 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2008 nie i właśnie tak siedze obok nich i myślę jak mi się nie chce w tej chwili ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 (edytowane) Niektrzy lubia liczyc superpi albo walczyc o kazdy MHz - dla sportu. ;) A niektórzy lubią się pobawić nowym sprzętem raz na rok,, ustawić sobie coś ekstra szybkiego i mieć po prostu zaje* szybki sprzęt na którym potem i tak zazwyczaj latają po www,, np ja, ot zboczenie Co komu do tego :? testy czas zacząć :) na początek 2,45v i jedziemy :) 4-4-4 ... 935MHz czyli tak jak moje transcendy,, tak na początek ;) pi liczą zwisów nie zanotowano,, to jeszcze nie czas na memtesta,, niższych napięć nie testowałem mam dziwny problem z podniesieniem ich na 333/800 powyżej jakiejś niezbadanej granicy mhz, i to na 555 i 2,6v, czuje że ogranicza mnie któryś z timingów bo nie mam nawet bota,, :P liczę na podpowiedzi ciekawostka - pamięci po pi na takich voltach są.. chłodne :D transcendy chyba by mi wypaliły dziurę w płycie :lol: :lol: a mianowicie na Micron D9FTB, a te kręcą sie nieziemsko ! na 2,4 V poszły na 900 mhz cl 3-3-2-8-21, i na 2,4 v na 4-4-3-8-22, lub na 5-5-4-9-22 na 1050 mhz i 5-5-5-15-23 na 1200 mhz na mobo abit Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI +Intel Core2 Duo E8400. Polecam !!! te memki to legenda OC !!! które to wartości ? u mnie nic tak wysokiego nie ustawiałem może to mnie hamuje ? ;) edit: jw 2,37v lata, pamięci mają temperaturę 35-40*c, ledwo czuć że są cieplejsze niż 'otoczenie' edit: 2,33v 4-4-3-x- trfc 32,, no to by wychodziło na to że robią to co powinny na 1/1 a ja jestem lamką i nie potrafię ich odpalić na 5/6 333/800 ,,, co by nie było tak sobie myślę czy czasem mnie zostaną u mnie,, za te kasę już są warte każdej złotówki ;) edit: 2,33 to mało,, dziwnie się zachowywały,, liczyły pi 16m, fajny czas, przed samą czeksumą rebocik ;) 2,37 liczą, testujemy stabilność 471MHz 4-4-3-12.. 34 2,37v, pamięci nie przejmują się napięciem - nie miałem w budzie nic tak chłodnego ze 2-3lata (H D5, TCCD, BH5, D9 w transcendach...) czekam na "złote rady" co może być nie tak dla lubiących obrazki są i obrazki ;) Edytowane 28 Stycznia 2008 przez forest kila zbila Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 moje elpidy ktore nie chcialy chodzic stabilnie na 2.4v 1000 cl5 zamieniłem na OCZ Technology 2x 2GB DDR2 800MHz Vista Upgrade CL5 i jak do tej pory 1000mhz cl5 na 2.0V stabilniea jakie max uzyskałes,widze ze nie takie złe te OCZE budzetowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eubie Opublikowano 28 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2008 Micronow brak, nawet D9HNL. Jedynie elpidy /duzo/, hynixy /?!/ i elixiry. Wzialem 'parke' elpidek, jedna robi 1000 /5.5.5.15/ przy 2.0V, ale wyzej nie pojdzie, papu wiecej nie pomaga. Druga troche slabiej, bo jak sa razem, to GoldMemory po parunastu minutach troche sypie. Ogolnie moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Omijajcie szerokim łukiem kości D9HNL ;]. Ja niestety (a z moim szczęście nie mogło być inaczej) stałem się ich posiadaczem i nawet na 667 nie da się zmienić CL na 4 przy 2V :|. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aludan Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Pamietacie aukcje z niewyraznym zdjeciem na ktorym widac ze to D9HNL ? (link w jednym z postow na gorze strony) Zastanawialem sie czy to jakies inne, a nie zmienil zdjecia, jednak to na pewno te same pamieci bo mial 7 sztuk sprzedal 1, a teraz wystawil 6 i dopisal "oznaczenia kości microny D9FTB" - co za chamstwo :) http://www.allegro.pl/item304588373_kingst...z_pc2_5300.html Mam pytanie - czy oprocz D9FTB i D9HNL sa jeszcze jakies inne microny w tej chwili ? Domyslam sie ze te to tez D9NHL bo na tlusciochy to nie wygladaja ;) http://www.allegro.pl/item299588420_kingst...akow_od_ss.html A te ponizej to chyba Elpidy jak kogos interesuje ... http://www.allegro.pl/item302214672_kingst..._wys_6_pln.html (tylko ze to 533 - wie ktos czy takie kreca sie srednio przynajmniej tak dobrze jak 667 ?) Edytowane 30 Stycznia 2008 przez Aludan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Pamietacie aukcje z niewyraznym zdjeciem na ktorym widac ze to D9HNL ? (link w jednym z postow na gorze strony) Zastanawialem sie czy to jakies inne, a nie zmienil zdjecia, jednak to na pewno te same pamieci bo mial 7 sztuk sprzedal 1, a teraz wystawil 6 i dopisal "oznaczenia kości microny D9FTB" - co za chamstwo :) http://www.allegro.pl/item304588373_kingst...z_pc2_5300.html wyslalem do goscia zapytanie z prosba o udostepnienie dokladnego zdjecia ciekawe co odpisze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joeB Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) wyslalem do goscia zapytanie z prosba o udostepnienie dokladnego zdjecia ciekawe co odpisze :) Z tydzień temu też do niego pisałem (i to dwukrotnie..) z prośbą o udostępnienie lepszego foto.. do dziś odpowiedź nie dotarła.. :? :-| Może Ty będziesz miał farta i odpisze B-) Edit: napisałem też do kolesia który kupił u niego niedawno, zobaczymy co dostał.. Pozdrawiam. Edytowane 30 Stycznia 2008 przez joeB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubal Kain Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Pszeszedłem dzis pól trójmiasta w posukiwaniu tych pamiątek. Nigdzie nie mają, a w większych sklepaj jak GRAL czy BALTA mają ale z nowej produkcji i sa to najczęsciej ELP elpidy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joeB Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Witam. Dostałem odpowiedź od użytkownika kopers1 z tej aukcji LINK "Witam sprawdziłem. Dfokladnie d9hnl. pozdrawiam" A więc.. pozostaje szukać dalej :-| Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Ciekawe czy zmieni opis na Aukcji :P Swoja droga pochwale sie od Jakiegos czasu Jestem szczesliwym posiadaczem D9FTB :P Jeszcze ich nie meczylem dokladnie czekam az proc docelowy do mnie do jedzie i znajdzie sie chwilka czasu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekala Opublikowano 5 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) ktos potestowal te pamieci ? dajcie znac jakie wyniki No dotarly do mnie wstepne wyniki nie sa zle jak za 2x2gb 960 4.4.4.9 2,6v liczy pi 32 1000 na czwórkach będzie pewnie ale to już nie dzisiaj ciekawe jakie max napięcie mogę dać żeby ich nie zjarać najzabawniejsze jest to ze przy tym napięciu są lekko cieple pamięci sycą, jest sie czym bawić, tylko ta dfi bloodiron mnie denerwuje szlak mnie trafia jak muszę wszystko od nowa w biosie ustawiać po przesadzeniu z oc, a powiem szczerze jest co ustawiać. Następne relacje niedługo dodam jakieś screeny jak już dopieszczę wszystko Edytowane 7 Lutego 2008 przez bekala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...