Skocz do zawartości
kądziel

Ek Supreme

Rekomendowane odpowiedzi

W coolingu od jakiegoś czasu dostępny jest Ek Supreme. Klik!

Dołączona grafika

Test oczywiście na shackit.pl.

Osobiście się zawiodłem bo zjadł D-tek`a na xs(test EK) ale już u Jarogniew`a nie był taki rewelacyjny.

Edytowane przez kądziel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nowy test:

http://www.overclock3d.net/reviews.php?/ca...u_water_block/4

supreme lepszy od dteka o 3*C na q6600

ofc jak testy wydajności są tak pr0 jak test pressure drop vs flow rate to nawet nie ma sensu na to patrzeć :D

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taa , pewnie, a Prison ma wydajnosc :)

buehehe dobra moze inaczej...

to ze kupiles bloczek i jestes z niego zadowolony to jest OK

ale to ze kupiles swoj PIERWSZY bloczek, i twierdzisz ze jest najlepszy na swiecie to moze przetrzyj oczka i rozejzyj sie dookola... bo tak niestety nie jest ;)

blok, ktory posiadasz jest wydajny... ale nie jest najwydajniejszy... wiec moze nie klep glupotl... bo wlasnie bloczek z tego tematu ma wieksza wydajnosc niz to co masz Ty...

oczywiscie oplacalnosc cena/wydajnosc to juz inny przelicznik, niemniej jednak zachowujesz sie na forach jak dziecko NEO+ ktore dostalo BMW i od tej pory zadne inne samochody nie maja szans (bo w koncu swoje BMW kupiles na szrocie za niecale 3k) :P - kapujesz?

luzuj... ;) :damage_wall:

edit - literowka

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no za blok 200zl ?

no chyba ze to made in out of poland

hmmm no racja twoj kosztowal 100 zl i jest "lepsiejszy" :( Porównaj technologicznie prison`a a supreme.

taa , pewnie, a Prison ma wydajnosc :)

Samhain dobrze wytlumaczyl jego wydajnosc ...

Sory ziom ale twoje wypowiedzi i tematy sa coraz głupsze oraz corac bardziej denerwujace. Szczerze ? Ogarnij się.

sry za ot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Nie twierdze ze Prison jest naj, dlatego ze go mam, tylko dlatego ze jakis tam test byl na forum i Prison byl w czolowce. To ze to jest bardzo udana (wydajna) konstrukcja to nie da sie zaprzeczyc mam nadzieje.

Wybralem jego bo mial rozsadna cene, ladnie wygladal choc bez topu z plexi. Jakbys mi zaproponowal jakis blok z tych NAJ na ktorym bede mial jeszcze 1 czy 2*C mniej ale za 200+ zl to bym tyle nie dal.

Po prostu to dla mnie za drogo, tym bardziej jak musze kupic jeszcze na NB i GPU co wlasnie zrobilem.

I nie staram sie tu wykazac wyzszosci Prisona nad światem tylko okazalem moje zdziwienie i bezaprobate dla bloku za 200 iles zlotych. Bo o ile taki blok moze byc bardziej wydajny ? O 5*C ? o 10 ? O 10* to bym sie jeszcze zastanowil ale nie wierze w cuda bo WC na bloku sie nie konczy zreszta.

Ktos moze sobie kupic BMW bo go na to stac albo chce szpanowac. Ja nie mam przed kim szpanowac blokiem firmy made in Germany czy USA a od BMW wole chocby moje Suzuki Ignis.

Byc moze w tym bloku jest jakas cudowna technologia, ale myslac po chlopsku, skoro taki Misiek czy Kyniek i inni moga je robic po ~100zl to jak ktos wypuszcza za 200zl to mnie to nie rusza. Tak samo jak mnie nie rusza zeby miec wszedzie napisy Nike i Sony.

No tak, ale to nie jest blok made in Poland jak sie zorientowalem wiec cena musi byc inna, co nie zmienia faktu ze sie bede dziwil ludziom ktorzy beda kupowac bloki po 400zl tak jak w chocby w Cooling.pl. Po co przeplacac skoro mozna miec porownywalne konstrukcje kilka razy taniej. No dobra, zchodze z tematu.

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D

Nie twierdze ze Prison jest naj, dlatego ze go mam, tylko dlatego ze jakis tam test byl na forum i Prison byl w czolowce. To ze to jest bardzo udana (wydajna) konstrukcja to nie da sie zaprzeczyc mam nadzieje.

Wybralem jego bo mial rozsadna cene, ladnie wygladal choc bez topu z plexi. Jakbys mi zaproponowal jakis blok z tych NAJ na ktorym bede mial jeszcze 1 czy 2*C mniej ale za 200+ zl to bym tyle nie dal.

Po prostu to dla mnie za drogo, tym bardziej jak musze kupic jeszcze na NB i GPU co wlasnie zrobilem.

I nie staram sie tu wykazac wyzszosci Prisona nad światem tylko okazalem moje zdziwienie i bezaprobate dla bloku za 200 iles zlotych. Bo o ile taki blok moze byc bardziej wydajny ? O 5*C ? o 10 ? O 10* to bym sie jeszcze zastanowil ale nie wierze w cuda bo WC na bloku sie nie konczy zreszta.

Ktos moze sobie kupic BMW bo go na to stac albo chce szpanowac. Ja nie mam przed kim szpanowac blokiem firmy made in Germany czy USA a od BMW wole chocby moje Suzuki Ignis.

Byc moze w tym bloku jest jakas cudowna technologia, ale myslac po chlopsku, skoro taki Misiek czy Kyniek i inni moga je robic po ~100zl to jak ktos wypuszcza za 200zl to mnie to nie rusza. Tak samo jak mnie nie rusza zeby miec wszedzie napisy Nike i Sony.

No tak, ale to nie jest blok made in Poland jak sie zorientowalem wiec cena musi byc inna, co nie zmienia faktu ze sie bede dziwil ludziom ktorzy beda kupowac bloki po 400zl tak jak w chocby w Cooling.pl. Po co przeplacac skoro mozna miec porownywalne konstrukcje kilka razy taniej. No dobra, zchodze z tematu.

Nie, no wiesz, masz całkowita racje, po co kupować asfalt za XXX zł, skoro można zamówić u pana Zdzisia za 3 razy mniej - i tak właśnie wyglądają polskie drogi.

Rozumiesz aluzje, czy dalej uważasz, ze tańsze = lepsze?

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, ale to nie jest blok made in Poland jak sie zorientowalem wiec cena musi byc inna, co nie zmienia faktu ze sie bede dziwil ludziom ktorzy beda kupowac bloki po 400zl tak jak w chocby w Cooling.pl. Po co przeplacac skoro mozna miec porownywalne konstrukcje kilka razy taniej. No dobra, zchodze z tematu

jest jeszcze coś takiego jak marża i nie wszyscy wiedzą jak duża marza jest sklepach....zazwyczaj wychodzi że producent najmniej zarabia.... prost przykład zawór do regulacji przepływu...cooling?20zł sklep z instalacjami ?6zł

obaj zarabiają ....

co innego bloki zagramaniczna :P d-tek jest blokiem odlewanym + top najprawdopodobniej na wtryskarkach robiony więc nie wystarczy zaprogamowac frezarkę cnc która wyfrezuje ileś tam spodów i potem powróci do swojej normalnej pracy jak to często bywa w produkcjach polskich homemadowych

pzatym płacąc za nalepke masz gwarancje jakości że przykładowa bluzka nike nie rozleci się po pierwszym praniu

przykro mi ale za jakość się płaci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PolandMET to jak nie masz nic innego do napisania (niz to ze to co masz "jest najlepsze i kropka") na temat bloku w temacie to NIC NIE PISZ!

zacznij pisac na temat ;)

wracajac do tematu...

ten "polsilver" wrzucony w srodek - o matko... huh wspolczuje czasteczkom wody musiejacym sie tam przeciskac ;)

no chyba, ze sa tez drobinki pci zenskiej w ukladzie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sie wypowiem moze juz tylko co do bloku.... ewentualnie wyglad moze go ratowac, jesli dokladnie trafi w czyjs (akurat nie moj) gust. Moim zdaniem ten blok jest taki hmmm... "grzeczny".

Pomijam wydajnosc, ktora (nieco) rozczarowuje - choc pewnie jakosci wykonania nie mozna nic zarzucic... a cena :?: jest wypadkowa wielu czynnikow, o ktorych nie bede pisal, bo mialo byc tylko o bloku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi