M4ciek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Witam, mam taki oto nietypowy problem ze swoim dźwiękiem - karta zintegrowana na płycie głównej (Abit AB9 Ultra), OS to Vista x86... od pewnego momentu zaobserwowałem że po dłuższej pracy mam problemy z trzeszczącym dźwiękiem - obojętnie czy to w Winampie leci mp3ka czy jakiś divx czy dvd w dowolnym playerze. Wszędzie są trzaski. Im głośniejsze ustawienie dźwięku, tym te trzaski są głośniejsze. Podłączałem również słuchawki bezpośrednio do płyty i efekt ten sam. Pomaga jedynie restart. Oczywiście w międzyczasie aktualizowałem sterowniki ze strony Realteka (wersja R1.83). Zużycie procesora (E4300) na średnim poziomie 20%. Nie wiem już co to może być. Edytowane 15 Grudnia 2007 przez M4ciek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 A w trakcje trzeszczenia pojawia sie te 20%? To może jakiś proces sie włącza i z stąd to piszczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...