RadGow Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Witam, mam zamiar przeprowadzić O/C procka, choć zastanawiam się czy na moim zasilaczu dużo wyciągnę. Mam jakieś tam pojęcie o tym, ale wolał bym usłyszeć jakieś rady. Czyli: Wchodzę do Biosa, obniżam taktowanie pamięci z 200 do 166 i podnoszę fsb o trochę, potem uruchamiam PC odpalam np. Prime 95 i testuje, jak idzie to znów podnoszę fsb i tak do momentu DBS lub zwisu, wtedy podnoszę napięcie. Czy to wszystko czy o czymś zapomniałem? Tylko nie piszcie, że jak się nie znam to, żebym się za to nie brał bo zawsze musi być ten pierwszy raz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Najpierw wymień zasilacz, na tym bym się nie brał z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 maruh napisał(a): Najpierw wymień zasilacz, na tym bym się nie brał z OC.chciałbym spróbować na tym, jeżeli efekty będą marne pożyczę ProComp 400W( to też chyba noname, ale zawsze 50W więcej ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 RadGow napisał(a): ... ale zawsze 50W więcej.......na nalepce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 (edytowane) delete Edytowane 26 Lipca 2012 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Jeden gorszy od drugiego :lol: ... Na tym nawet nie próbuj, chyba że nie lubisz swojego kompjutra i chcesz go jak najszybciej skremować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadGow Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 QRVICH napisał(a): Jeden gorszy od drugiego :lol: ... Na tym nawet nie próbuj, chyba że nie lubisz swojego kompjutra i chcesz go jak najszybciej skremować :D Nie no skremować go nie chcę, więc dzięki panowie za rady i ostrzeżenia! Na razie wstrzymam się z O/C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...