Mamut Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Witam Od jakiegoś czasu mam zasilke enermax 353W (EG365AX-VE). Do cichych to on nie nalezy ale myslalem ze to od wiatrakow. Dolny (92mm) wymienilem na taki z 18dB i bez różnicy, więc powyłaczałem wszystkie napedy i wiatraki i okazało sie ze to sam zasilacz buczy. Jest to na tyle donośne, ze przebija wszystkie wiatraki (~1600rpm) w mojej budzie. Konfig mam lowendowy wiec zasilacz najwyzej połowe mocy wykorzystuje. Druga sprawa, że kiepsko trzyma linie 12V. Podobno obciązalność ma na 26A, a przy idle i load jest 12,50 V (mierzone miernikiem, co ciekawe sensorview pokazuje 11,70 V). W dodatku jeszcze dość mocno sie grzeje. Czy sa to oznaki jakiejs wady fabrycznej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 To są oznaki tego, że ten zasilacz to zabytek, nie wiadomo ile i gdzie leżał. Co do twojego problemu, to pewnie samo pcb albo transformator główny jest źle zamocowany. Jeśli zasilacz pokazuje takie zawyżone +12v to masz zasilanie CPU z piątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...