Skocz do zawartości
Artuxx

+256 DDR i slabsza wydajnosc

Rekomendowane odpowiedzi

napewno nie w 3dmarku2001

A to czemu ?????

Poniewaz 3dmark jest tylko benchmarkiem, ktory w sumie bierze caloksztalt podzespolow a szczegolnie procesor i karte graficzna. Jezeli dorzucasz 256mb to zwieksza ci sie pojemnosc a nie szybkosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pamietam jak mialem SDRAMy po dolozeniu z 384 do 640 wynik w 3dmarku 2001 podskoczyl o 3 pkt :lol: na obecnym configu po dolozeniu z 256 do 512 i zalaczeniu dualddr wynik podniosl sie o siakies 300-500 pkt ale to tak jak mowie tylko i wylacznie za sprawa duala

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na obecnym configu po dolozeniu z 256 do 512 i zalaczeniu dualddr wynik podniosl sie o siakies 300-500 pkt ale to tak jak mowie tylko i wylacznie za sprawa duala

pozdrav

Lagier

No wlasnie o to chodzi ja tez teraz mam duala a wynik spadl o 200pkt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem 256 MB ramu Eliksir 333, dokupilem 256 MB rowniez Elixir 333 i wynik w 3DMarku zmniejszyl sie o 200 pkt?

Jakies pomysly co sie stalo ?

Masz pamieci taktowane 333 co daje fsb 166 i tego sie trzymaj.

Zmien ustawienia o ile procek i plyta wytrzyma a warto potestowac.

Ustaw na 166*12.5 w MHz co mniej wiecej da tyle co masz teraz a przepustowosc pamiatek w dualu powinna znacznie wzrosnac. Dual tak ma :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na obecnym configu po dolozeniu z 256 do 512 i zalaczeniu dualddr wynik podniosl sie o siakies 300-500 pkt ale to tak jak mowie tylko i wylacznie za sprawa duala

pozdrav

Lagier

No wlasnie o to chodzi ja tez teraz mam duala a wynik spadl o 200pkt

no to faktycznie troche dziwne ale nie przejmuj sie tym zbytni bo po pierwsze to granica bledu a po drugie na niektorych configach 3dsmark lubil robic sobie rozne dziwne i trudne do wytlumaczenia krzaczki moze ty jestes tego przykladem

p.s. jakie masz drivery, sprobuj moze zarzucic siakies nowshe

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...